Nieuw zelfbedieningsrestaurant opent op de Zaat

“Dit is de perfecte locatie voor ons restaurant”
Molisa Hu – Medezaakvoerder
 Op de site de Zaat opent komende donderdag 7 april Wereldkeuken Temse de deuren. Een buffetrestaurant waar men a volonté kan eten en drinken voor een vaste prijs. Het restaurant biedt plaats aan 250 klanten.

Opening Wereldkeuken Temse_4 Het restaurant situeert zich langsheen de Orlaylaan in het pand waar enkele jaren geleden  een speciaalzaak voor diepvriesproducten gevestigd was.

“We waren op zoek naar een ruim gebouw met voldoende parkeerruimte”, vertelt Holisa Hu,  die samen met twee familieleden –vennoten het restaurant runt. “Omdat we voor deze  formule van wereldkeuken veel ruimte nodig hebben, en dit pand ook geschikt is voor  horeca, is dit de perfecte locatie. En er is zelfs gratis parkeergelegenheid”.

Molisa Hu is afkomstig uit Zuid-China en verhuisde in 1982 met haar familie naar  Nederland. In 1998 kwamen ze naar België en openden een Aziatisch restaurant in Westerlo.
“We hebben allemaal heel wat ervaring in de horeca. Enkele familieleden hadden 10 jaar lang twee wokrestaurants in de buurt van Antwerpen”, klinkt het. “Tegenwoordig is die wokformule uitgebreid en noemt men dat Wereldkeuken.”

Naast wokgerechten serveert men in het nieuwe restaurant tepan yaki, grilgerechten, Japanse sushi, schaaldieren, pizza, pasta, warm buffet, gevogelte, dessertenbuffet, ijs en vers fruit.

“Het is een ruim buffetaanbod van Europese en Aziatische gerechten”, aldus Molisa. “We maken gebruik van het concept ‘a volonté en zelfbediening. Waarbij men kan genieten van onze Wereldkeuken en drankenbuffet gedurende drie uren voor een vaste prijs.”

’s Avonds, in het weekend en tijdens feestdagen zijn alle buffetten geopend en betaalt men als volwassene 30 euro.
De lunch gaat uit van hetzelfde principe maar er zijn dan iets minder buffetten geopend. Men betaald voor de lunch vanDSC_0553 dinsdag tot zaterdag 15.50 euro. Voor het drankenbuffet a volonté betaalt men de vaste prijs van 4.50 euro.

Frisdranken, en warme dranken zijn vrij te nemen.

Voor pils en huiswijn kan men vooraan aan de bar terecht, waar een  personeelslid het gevraagde serveert.
“Er is een regel die alcohol verbiedt voor – 16 jarigen”, stelt de medezaakvoerder. “ Daarom zijn die alcoholische dranken niet vrij te nemen.”

“Met de opening van het nieuwe restaurant zijn er in groot-Temse nu zes Aziatische restaurants”, weet burgemeester Luc De Ryck (CD&V). “We hebben bijna een heus klein Chinatown in onze gemeente. Van de zowat 29 000 inwoners zijn er 35 van Chinese afkomst, waarvan 22 de Chinese en 13 de Belgische nationaliteit hebben”.

Wereldkeuken Temse opent donderdag 7 april om 18 uur voor het grote publiek.

Info: www.wereldkeuken-temse.be  of Wereldkeuken Temse op Facebook

Opening Wereldkeuken Temse_1
“We waren op zoek naar een ruim pand met voldoende parkeerruimte”, vertelt medezaakvoerder Molisa Hu. (rechts)

5 gedachtes over “Nieuw zelfbedieningsrestaurant opent op de Zaat”

  1. Wilt u voor 2 personen en tafel reserveren AUB …. voor zaterdag avond rond 18:00. Dank u vriendelijk. 🙂 🙂

  2. zopas met 4 personen genoten van een lunch.
    Verzorgde gerechten, van hapjes ,voorgerechten tussen en hoofdgerechten,alles naar wens gekruid ,desserten lekker en gevarieerd.
    Vriendelijke afruimdienst. Het was voor ons de eerste maal maar men heeft ons mooi wegwijs gemaakt.
    Er is zelfs een zaaltje voor ongeveer 25 personen indien je een privé feestje wil houden.
    Gaan zeker terug

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *