Leefschool De Wijsneus in Temse opent nieuwe buitenklas met graffitimuur

TEMSE – De leerlingen van Leefschool De Wijsneus krijgen er een buitenklas bij. ‘Outdoor learning’ staat er centraal. “Deze innovatieve aanpak biedt de leerlingen de mogelijkheid om in de openlucht te leren en te ontdekken”, zegt directeur Nick Janssens. De klas werd daarbovenop aangekleed met een knappe graffitimuur.

Het is de 18-jarige Jorge Micom die voor het prachtige kunstwerk zorgde. Als laatstejaarsstudent van de kunsthumaniora ontwierp en spoot hij de graffitimuur als eindwerk. Het resultaat mag er zijn, vindt de school.

Inspirerende ruimte

“Dit kunstwerk voegt een creatief en avontuurlijk aspect toe aan de leeromgeving. De buitenklas wordt zo niet alleen een educatieve, maar ook een inspirerende ruimte”, zegt de directeur. “We kijken ernaar uit om deze nieuwe buitenklas in gebruik te nemen.”

Voor de artiest was het de eerste keer dat hij een graffitikunstwerk aan het grote publiek voorstelde. “Ik ben er nog niet zo lang mee bezig, maar ik wil me er wel verder in verdiepen”, klinkt het trots.

Moeder Natuur

In zijn ontwerp zocht hij inspiratie in de feeërieke sfeer. “De figuur op de voorgrond stelt Moeder Natuur voor”, zegt hij. “De vlam die uit de mond van de draak tot tegen de neus van Moeder Natuur komt, is dan weer een verwijzing naar de naam van de school.”

De leerlingen en leerkrachten van Leefschool De Wijsneus kijken ernaar uit om deze nieuwe buitenklas in gebruik te nemen en hun onderwijservaring naar buiten te brengen.”

Meer foto’s van de opening van de buitenklas, klik hier

Graffitikunstenaar Jorge Micom en directeur Nick Janssens bij het kunstwerk. — ©Kristof Pieters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *