Sintactie van Temse Schenkt vzw een knaller van formaat.

TEMSE – Hulporganisatie Temse Schenkt vzw organiseerde weer een succesvolle Sintactie. Honderden kinderen werden blij gemaakt met een snoep – en speelgoedpakket.

“De actie van dit jaar was een grandioos succes ”, vertelt Juul De Cock. “We hadden 405 bestellingen, het grootste aantal van de voorbije jaren.”

Een snoeppakket koste 8.50 euro.

’s Morgens kon men een besteld pakket afhalen in het depot, in het oude ISA gebouw. Na de middag ging de Sint samen met zijn pieten met een cabrio de baan op om pakketjes aan huis te leveren. Ook burgemeester Hugo Maes (CD&V) en schepen van Sociale Zaken Bart Van Geyt v(Open VLD) ging ’s morgens even langs in het depot.

Deze sintactie was meteen de laatste die gecoördineerd werd vanuit het depot van de oude ISA gebouwen.

Verhuis

Omdat begin 2024 de renovatie – en afbraakwerken van de oude ISA gebouwen van start gaat moet de goede doelorganisatie noodgedwongen verhuizen.

“Normaal verhuizen we in de lente van volgend jaar naar onze nieuwe stek aan het Achterpoortje”, klinkt het bij De Cock. “Voor we definitief kunnen verhuizen moeten we wel nog één en ander bespreken met het OCMW. Het lokaal bestuur is ons wel bijzonder gunstig gezind, daarom zal alles wel in orde komen.”

Naast Temse Schenkt zal ook vzw Cura voorlopig onderdak krijgen in het gebouw van het Lokaal Dienstencentrum dat verhuist naar de nieuwe Reiger.

Vzw Cura is al meer dan 12 jaar actief en vooral gespecialiseerd in voedselbedeling. Martine Le Blon van Temse Schenkt wordt trouwens volgend jaar ook voorzitster van Cura.

“Onze actie dit jaar was een grandioos succes”, vertelt Juul De Cock van Temse Schenkt. (3e van links)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *