Opkomst voor beiaard-dubbelconcert niet overweldigend

TEMSE – Dinsdag 15 augustus zomerde het voor de eerste keer dit seizoen onder den toren. Het beiaard-dubbelconcert op de Markt kon vorige week niet doorgaan door familiale omstandigheden van één van de artiesten. Deze keer kon beiaardier zich volledig geven. Daarbij was er ook een optreden van de band Go Cat Go.

De band, met Temsenaar Lieven Muesen op drum, speelt Amerikaanse roots muziek van midden twintigste eeuw. Blues en rock & roll met een scheut latino, een flard country en een snuifje Jazz. Zo ondermeer van Willy Dixon, Elvis Presley, Muddy Waters, Louis Prima, Dean Martin en consoorten.

De drie heren treden op in een semi-akoestische setting, en kregen na de pauze even het gezelschap van Marc Hauman van de band Hauman en de Moeite.

Tijdens de pauze kon men zijn of haar muziekkennis testen tijdens de luisterwedstrijd. De beiaardier speelde tien nummers met een link naar moeder. Aanwezigen moesten de titel en de zanger/uitvoerders noteren. Wie de meeste juiste antwoorden heeft, maakt kans op een streekproductenpakket.

Ondanks het mooie weer was de opkomst voor het gezellige optreden niet overweldigend.

“Het is sympathiek om artiesten met Temsese roots een kans te geven op het podium”, vertelde één van de bezoekers. “Het is leuk om die bands te ontdekken. Maar zij zijn bij het grote publiek onbekend, en trekken dus niet al te veel volk. Wat dan wellicht een streep door de rekening is voor de horecazaak die zorgt voor de drankjes.”

Als afsluiter is er komende dinsdag 22 augustus op de Markt de Brassband Sint-Cecilia Steendorp o.l.v. dirigent Patrick Van der Meiren.

Meer foto’s, klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *