Het Zomert weer drie weken onder den Toren

TEMSE – De komende drie dinsdagen Zomert het weer onder den Toren. Beiaardmuziek wordt afgewisseld met het optreden van een groep met een Temsese link. Een hapje en een drankje wordt verzorgt door het team van de goednieuwe tapasbar Copa Cinco, het voormalige Gulden Cop.

De beiaardier Johannes Thuy speelt de komende drie dinsdagen weer de pannen van het dak. Het lokaal bestuur organiseert weer beiaardconcerten op de Markt op dinsdagavond 8, 15 en 22 augustus. Beiaardmuziek wordt dan afgewisseld met een optreden van een groep met Temsese roots.

Het Zomert weer onder den Toren

Beiaardconcert om 20 u.

Beiaardier Joannes Thuy speelt vanaf 20 u. op de mooie 40-klokken-beiaard van het Gemeentehuis op de Markt. Het klavier van de beiaard bevindt zich in de toren. Als terrasjesgenieter op het marktplein zie je de beiaardier aan het werk op tv-schermen onder de toren. Technici van vzw De Sleutels brengen de beiaardier uitstekend in beeld.

Luisterwedstrijd op 15 augustus

Test je muziekkennis op Moederdag tijdens de luisterwedstrijd van onze beiaardier. Tijdens de pauze speelt hij 10 nummers met een link naar moeder. Je noteert de titel en de zanger/uitvoerders. Wie de meeste juiste antwoorden heeft, maakt kans op een streekproductenpakket (één deelname per persoon). Bij een ex aequo trekt een onschuldige hand de winnaar.

Zomerse optredens:

Vanaf 20.30 u. geven deze groepen, met een link naar Temse, het beste van zichzelf.

  • 8/8: Lejopol met o.a. Lejo Janssens en Herbert Vercauteren – Nederlandstalige covers van kleinkunst tot rock
  • 15/8: Go Cat Go met o.a. Lieven Muësen – Amerikaanse rootsmuziek van midden 20ste eeuw, blues en rock & roll met een scheut latino, een flard country en een snuifje jazz
  • 22/8: Brassband Sint-Cecilia Steendorp o.l.v. dirigent Patrick Van der Meiren
Net zoals vorig jaar Zomert het de komende drie weken weer onder den Toren.
(C) ET 2022)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *