Nieuwe seniorengids nu ook als gedrukt boekje

TEMSE – Door de vergrijzing van de bevolking is twintig procent van de Temsenaars ouder dan 65 jaar. Voor hen is er de seniorengids. Die bundelt alle informatie die voor hen belangrijk is. Het gemeentebestuur en de ouderenadviesraad steken de gids in een nieuw jasje.

Voor het eerst verschijnt de gids als een gedrukt boekje en telt hij 25 extra bladzijden informatie. De handige gids maakt de senioren wegwijs binnen de meest uiteenlopende domeinen en biedt informatie over vrije tijd, pensioen, welzijn en gezondheid, mobiliteit, digitale noden, voordelen en premies, levenseinde, bestuur en participatie.

“De seniorengids in zijn nieuwe vorm is een must voor alle senioren in onze gemeente. Zo helpen wij hen op weg om het juiste antwoord te vinden op al hun vragen”, zegt schepen van Sociale Zaken Patrick Vermeulen (Open VLD).

Naar jaarlijkse gewoonte worden de seniorengidsen bedeeld door de leden van de ouderenadviesraad en de ouderenverenigingen. Alle Temsenaars die 70 jaar werden of worden in 2022 of 2023, krijgen een exemplaar in de bus.

De boekjes liggen klaar aan de infobalies van AC De Zaat en het Sociaal Huis, in LDC ’t Achterpoortje, het antennepunt in Tielrode, de Bibliotheek en bij de dienst Thuiszorg van de Welzijnsvereniging Sleutelzorg. Wie moeilijk te been is, kan zijn of haar exemplaar aanvragen via 03-710.12.25 of socialezorg@temse.be.

De gemeente en de Ouderenadviesraad lanceren de nieuwe seniorengids (IF)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *