Gemeentelijke mobiliteitsdienst organiseert op 2 juni ludieke race naar Antwerpen: “We willen bewijzen dat Waterbus het snelst is”

Lokaal bestuur voert druk op om Waterbus tot in Temse te krijgen

TEMSE/KRUIBEKE – Het gemeentebestuur van Temse pleit ervoor om de Antwerpse Waterbus tot in Temse te laten varen. Nu is de laatste halte op de linkeroever Kruibeke. De beheerder, het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust, is daar geen voorstander van. Temse wil op een ludieke manier hun ongelijk bewijzen. “Op 2 juni organiseren we een race met verschillende vervoersmiddelen naar Antwerpen”, zegt schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA).

Het gemeentebestuur pleit al langer voor een halte van de Waterbus in Temse. Nu vaart die vanuit Antwerpen maar tot in Kruibeke. De dienst mobiliteit van Temse wil dit pleidooi extra kracht bijzetten door een ‘race naar Antwerpen’ te organiseren.

Vrijwilligers zullen vrijdag om 16 uur vertrekken op het marktplein van Temse om vervolgens in volle avondspits met de Grote Markt van Antwerpen als eindbestemming. “Er gaat iemand met de wagen, een ander neemt de trein, ik zelf zal de bus nemen en nog iemand combineert de fiets met de dichtstbijzijnde halte van de Waterbus in Kruibeke”, licht schepen van Mobiliteit Lieve Truyman het experiment toe. “We zullen dan testen hoe lang elk van ons onderweg is en hopen zo aan te tonen dat de Waterbus wel degelijk een toekomst heeft in onze gemeente.”

Tijdverlies door brug?

Het lokaal bestuur is al een tijdje bezig met het opvoeren van de druk. Het is van belang dat het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK), de beheerder van de Waterbus, wordt overtuigd.

“Die geeft een negatief advies in het regionaal mobiliteitsplan”, zegt Truyman. “Volgens hen zou een trip met de Waterbus veel langer duren dan andere duurzame vervoersmiddelen. Zij stellen bovendien dat de boten te veel tijd zouden verliezen door onder de Temsebrug te varen. Ik heb hen erop gewezen dat een halte voor de brug ook een optie is.” Daar is een aanlegsteiger aanwezig en er werd al een proefproject gestart. Onlangs werd op die locatie al een Waterbus gespot.

Het initiatief zal ook worden opgenomen in het nieuw regionaal mobiliteitsplan. Dat wordt eind juni ter goedkeuring voorgelegd aan de vervoerregioraad.

Onlangs werd een Waterbus gespot aan de steiger van het bedrijf Belgomine (foto: Danny Van Gheem)

Een gedachte over “Gemeentelijke mobiliteitsdienst organiseert op 2 juni ludieke race naar Antwerpen: “We willen bewijzen dat Waterbus het snelst is””

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *