Temse kan eindelijk nog eens een volwaardig carnaval vieren

TEMSE – Na drie jaar coronacrisis kan het gemeentelijk carnavalscomité Temse (GCT) komend weekend eindelijk nog eens een volwaardige carnavalsviering op poten zetten. Het is meteen ook de eerste keer dat Liliane Wauters, die al in 2020 tot prins carnaval verkozen werd als prins Lili I, het carnavalsweekend kan regeren.

Donderdag en vrijdag zijn er de traditionele carnavalsviering in de scholen van de centrumgemeente en Velle.
Een overzicht van het uurschema bij de diverse scholen bekijkt u hier.

Carnavalsbal

Zaterdag is er vanaf 14.00 uur het kindercarnaval en de verkiezing van het Jeugdprinsenpaar in de feestzaal van het gemeentehuis op de Markt. Dit met optreden van Kinderdisco Splash. Om 16.30 uur is er ook een caramellenworp. Wie zich wil inschrijven voor de verkiezing van kinderprins of – prinses leest hier meer info.

Zaterdagavond is er een kroegentocht langsheen de sponsorende horecazaken met Prins carnaval Lili I 2020 t/m 2023, Erejonker Silvain, Eredame Tinneke & Hofnar Rune en haar gevolg : het gemeentelijk Carnavalcomité. Hierbij is er ook een carnavalsbal in Club 45 in de Schoolstraat georganiseerd door voetbalclub Blauw-Wit Temse.

Kindercarnaval in de feestzaal van het gemeentehuis

Reuzendragers

Zondag trekt dan reclamestoet en de 46ste* carnavalstoet door de straten van Temse.
(*de voorbije drie edities -43-44-45- konden door corona niet doorgaan red.)

“De vorming van de reclamestoet is voorzien in de straten van de woonzone van de site de Zaat”, stelt voorzitter GCT Dirk Mettepenningen. “Doordat er op de Wilfordkaai te weinig plaats is om de carnavalstoet te vormen zal dat gebeuren in de industriezone van de Zaat.”

“Daarbij is het de bedoeling dat de carnavalswagens de site De Zaat oprijden via de Afschrijverslaan. Dat is de straat recht tegenover de ingang van recreatiedomein Waesmeer.”

Door de coronacrisis zijn er een aantal groepen gestopt maar er zullen toch nog een 80-tal groepen meestappen in de stoet.

Eén van de nieuwe groepen die de stoet zullen opvrolijken zijn de Reuzendragers uit Brakel. Daarnaast is ook de prins carnaval Marco I uit Eupen met zijn ‘pages’ Gina en Anouk van de partij.

Zaterdag carnavalsbal in Club 45

Verder uiteraard de groepen en comité’s uit de deelgemeenten en uit de wijde regio zoals uit Kieldrecht, Lokeren, Hamme, Sint-Gillis-Waas, Dendermonde en Verrebroek.

Op de sociale media doet Prins Lili I een oproep om bij het het binnenrijden van de prinsenwagen op de Markt rond 18.30 uur een lange polonaise te vormen. “Om er een fantastisch feest van te maken.”

Maandagavond om 20.00 uur wordt het carnaval afgesloten met de popverbranding op de Markt en aansluitend de prijsafroeping van de jury en uitreiking van de Fretalop Pechprijs in de feestzaal van het gemeentehuis. Aansluitend vertrekt de kroegentocht langs de deelnemende kroegen van Temse. Om middernacht word de prijs van de best verklede carnavalist (van de kroegentocht) bekend gemaakt.


Net zoals enkele jaren geleden organiseert uw favoriete web-krant weer de Verkiezing van de Leukste carnavalsselfie van groot-Temse. Iedereen kan deelnemen zolang er een link is met carnaval in Groot-Temse. De winnaar krijgt enkele prijzen van lokale sponsors en zijn/haar winnende foto op canvas.

Het volledige carnavalsprogramma en een overzicht van de deelnemende groepen bekijkt u hier

Prins Lili I doet een oproep om zondagavond bij het binnenrijden van de prinsenwagen
op de markt een lange polonaise te vormen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *