Basisschool Tielrode heeft een eigen bib

TIELRODE – In de vrije basisschool (GVB) in Tielrode opende men onlangs een schoolbibliotheek. Dit past in de prioriteit ‘lezen’ binnen de school dit schooljaar.

“Wij vonden dat ons project van een schoolbibliotheek best wel in de kijker mag gezet worden”, stelt directeur Gave Van Poucke. “Dit project wordt mede verwezenlijkt door financiële ondersteuning van de ouderraad. Vanuit de school zet ik graag de inzet van juf An, juf Katrien en juf Veronique in de verf.”

De school heeft nu een eigen bib

Onlangs werden de klassen gedurende de schooldag uitgenodigd om kennis te maken met de schoolbibliotheek.

“De klas kreeg een fotozoektocht in de bib en bijhorende uitleg over de soorten boeken die er zijn. Op het einde gingen de kinderen van de lagere school met een boekenlegger terug naar de klas. De kinderen uit de kleuterschool kregen een klasleesknuffel. Dat is een vriendje dat met hun mee leest in de boekenhoek van de klas. Ik zag alleen maar stralende, enthousiaste, nieuwsgierige gezichten”, glundert de directeur.

“Klassen van de kleutereschool zullen in de toekomst leesmomenten in de schoolbibliotheek inplannen. Voor de lagere school wordt er nagedacht over een uitleensysteem, op lange termijn ook naar thuis toe.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *