KWB Tielrode neemt initiatief voor ‘Gelukswandeling’ rond de potpolder

TEMSE/TIELRODE – Vanaf oktober 2022 kan elke gemeente in het Waasland aan de slag met de ‘gelukswandeling’: een uitgestippelde route waarbij wandelaars kennis maken met het thema geluk en met de geluksdriehoek.

Dit tijdens de 10-daagse van Geestelijke Gezondheid, die jaarlijks van 1 tot 10 oktober georganiseerd wordt. Dan wordt mentaal welbevinden in de kijker geplaatst. Ook in Tielrode kan men zo’n wandeling doen waarbij de deelnemers rond de potpolder stappen.

De wandelroute is uitgerust met permanente borden met uitleg en ludieke doe-opdrachten over het thema geluk. Stap voor stap leren wandelaars wat geluk is en hoe ze hiermee zelf aan de slag kunnen. Naast het ophalen van een frisse neus, wordt er al wandelend gewerkt aan het mentaal welbevinden van de wandelaars.

In Tielrode, werd op 29 september 2022 de nieuwe interactieve wandelroute de zogenaamde ‘gelukswandeling’ op een feestelijke manier voorgesteld. De genodigden wandelden een kort deel van de route onder begeleiding van de medewerkers van Logo Waasland vzw. De deelnemers maakten op die manier kennis met het thema geluk en leerden ook wat veerkracht precies inhoudt.

In de ban van de formule

“Het gemiddelde geluksgevoel van de Vlaming wordt in deze moeilijk tijden duchtig op de proef gesteld”, klinkt het bij KWB voorzitter Eddy Noens. “Met KWB Tielrode wilden we een bescheiden bijdrage leveren om aan die problematiek tegemoet te komen. Om daar iets aan te doen op ons niveau en met onze mogelijkheden.”

“Iets wat mensen aanmoedigd om aan het geluksgevoel te werken en er even bij stil te staan dat perfect geluk niet bestaat. Daarom waren we meteen in de ban van de formule van de ‘gelukswandeling. Daarom willen we deze wandeling aanbieden tijdens de tiendaagse van de geestelijke gezondheid.”

Schepen van Sociale zaken Patrick Vermeulen (Open VLD): “De aandacht voor Geestelijke Gezondheid staat, zeker na de coronapandemie, hoog op de agenda. Corona heeft voor een negatieve spiraal gezorgd in doemdenken en zich eenzaam voelen. Daarom wil ik KWB Tielrode bedanken om dit initiatief op poten te zetten.”

Laagdrempelig initiatief

De schepen dankte en feliciteerde ook de medewerkers van Logo Waasland en KWB Tielrode voor het genomen initiatief en nodigde de ouderenadviesraad en Okra uit om actief hieraan deel te nemen aan deze ‘gelukswandeling’.

“Er is trouwens afgesproken dat de borden tot 1 november blijven staan zodat ook na 10 oktober men de wandeling nog kan stappen”, aldus de schepen.

Burgemeester Hugo Maes (CD&V) riep de genodigden op om hun schouders onder dit initiatief te zetten.

“De wandeling zal toekomstige deelnemers ertoe aanzetten van even na te denken aan wat geluk voor zichzelf en geluk voor de anderen betekend”, stelt Charlotte Depauw van Logo Waasland. “De investering in een laagdrempelig initiatief zoals deze gelukswandeling kan een boost geven aan ieders veerkracht. En die veerkracht moet men zeker hebben om terug positief de alledaagse dingen van het leven te kunnen zien en ervaren.”

Meer foto’s, klik hier

De deelnemers aan de start van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid met burgemeester Hugo Maes, schepen Patrick Vermeulen, KWB Tielrode voorzitter Eddy Noens, Miralda Verdickt, gemeentelijk consulente sociale zorg, de verantwoordelijken van LOGO Waasland en van Okra Temse-centrum, KWB H. Hart en de Ouderenadviesraad

3 gedachtes over “KWB Tielrode neemt initiatief voor ‘Gelukswandeling’ rond de potpolder”

  1. Mooi artikel dat totaal recht doet aan de initiatiefnemers kwb Tielrode en de medewerking van het gemeentebestuur Temse. Bedankt! 👍
    De wandeling kan nog gedaan worden op eigen tempo, tot eind oktober! 😎

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *