Wandelaars Dodentocht passeren later aan de Scheldebrug

TEMSE/BORNEM – De voorbije dagen was er heel wat commotie omdat de Dodentocht door de voorspelde tropische hitte wordt ingekort naar 65 kilometer.

De eerste tientallen kilometers blijven echter gehandhaafd. Hierbij van aan de start een lus door Bornem van ruim 11 kilometer. Daardoor zullen de wandelaars later dan anders richting Temse stappen.

De start in Breeven, de plaatselijke ronde in Bornem en de doortocht door Bornem centrum blijven behouden. Daarna stapt men richting Temse om onder de Scheldebruggen richting Buitenland te trekken.

Half uur later

Door de plaatselijke ronde richting Branst, van ruim 11 kilometer, in het parcours zal het gros van de stappers echter later voorbij komen aan de Scheldebruggen. Waarschijnlijk tussen 22.30 uur en 23.30 uur.

Dat scheelt een slok op een borrel voor de kijkers uit Temse en omgeving die de sfeer ter plaatse willen gaan opsnuiven. Waar men bij vorige edities de wandelaars kon spotten vanaf 22.00 uur zal dat dus met deze editie een half uur later zijn.

“Het klopt dat de wandelaars iets later zullen arriveren aan de Scheldebrug”, stelt persverantwoordelijke Ilse Robyn. “In vergelijking met 2019 is dit een verschil van ruim drie kilometer.”

Wie een wandelaar wil volgen kan dat via de Tracking pagina via deze link

Net zoals in 2019 passeren de wandelaars langs de Schelbruggen met de skyline van Temse op de achtergrond. Maar door het nieuwe parcours in deze editie wel later dan anders.
(archieffoto Editietemse.be 2019)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *