Colruyt heeft eindelijk vergunning voor nieuwe winkel in Temse

Winkel wordt kwart groter en wordt op palen gebouwd

TEMSE – Eind september vorig jaar brachten wij al het nieuws dat er op termijn een nieuwe Colruytwinkel komt in Temse. Na een negatief advies van de gemeente kreeg de winkelketen nu toch een vergunning van de provincie Oost-Vlaanderen.

De supermarktketen zal op de huidige locatie een nieuwe winkel bouwen. Die zal een kwart groter worden dan de huidige. Het DATS24 tankstation gelegen aan de ingang van de parking zal verdwijnen.

“We hebben inderdaad een bouwaanvraag ingediend voor het slopen van het tankstation en de herbouw van een nieuw handelspand met bijhorende parking”, aldus Gijs Roeckaerts. “Zonder DATS24, die willen we op termijn op een andere locatie in Temse inplanten. Het betreft een winkel op palen waardoor we onder het gebouw kunnen parkeren. Het wordt een deels overdekte – deels open parking met in totaal +-130 parkeerplaatsen tegenover 95 op de huidige parking.”

Kwart groter

“De handelsruimte komt op de eerste verdieping, te bereiken via een automatisch rolpad, en een extra deel van de parking op het gelijkvloers onder het winkeloppervlak. Aan de ingang van de site kunnen de wagens kiezen om naar de open ondergrondse parkeergarage of de buitenparking te gaan. Achteraan is de uitgang van de parkeergarage waarna de wagens op de buitenparking toekomen. Overdekt komen er 76 parkeerplaatsen voor auto’s, zeventien voor fietsen en drie voor motoren. Nog op het gelijkvloers is het Collect&Go-ophaalpunt. De buitenparking telt nu 96 plaatsen en dat worden er in de toekomst 53. Het huidig DATS-benzinestation verdwijnt en keert niet meer terug.”

“De Collect & Go blijft/wordt onderaan het gebouw geplaatst”, klinkt het. “De loskade is naar de achterzijde van het gebouw verplaatst zodat de Vrijheidsstraat ontlast wordt. Deze loskade is overdekt om geluidsoverlast naar de buren toe te neutraliseren.”

Alternatieve locatie

“De winkeloppervlakte van het nieuwe pand wordt ongeveer een kwart groter dus is ook een groter assortiment mogelijk. De vorige winkel was volledig versleten, vandaar deze aanvraag.”

De warenhuisketen hoopt begin volgend jaar met de werken te kunnen starten.

“De werken zullen toch wel anderhalf jaar in beslag nemen”, zegt Gijs Roekaerts, expansieverantwoordelijke bij Colruyt. “Omdat we de bestaande vestiging moeten slopen, zal er eerst worden gezocht naar een geschikte locatie voor een tijdelijke noodwinkel. We zijn hiervoor al even aan het uitkijken, maar het is geen makkelijke Wij zijn bovendien op zoek naar aan alternatieve locatie om onze klanten tijdens de werken ook te kunnen bedienen. Daarover communiceren we later meer.”

“De private parking alsook het braakliggend terrein blijven onaangeroerd en kunnen op termijn als woonvoorziening ingericht worden”, stelt Coeckaerts. “Tevens kan er op termijn een doorgang voor zwakke weggebruikers vanuit de August Wautersstraat ontworpen worden.”

Het DATS tankstation verdwijnt uit de Vrijheidsstraat

5 gedachtes over “Colruyt heeft eindelijk vergunning voor nieuwe winkel in Temse”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *