Mannen van TennisClub Temse Oost-Vlaams kampioen Interclub.

TEMSE – De heren van TC Temse kroonden zich provinciaal kampioen interclub (95p).Bij een Interclub worden 4 enkelwedstrijden gespeeld en 2 dubbelwedstrijden om te bepalen welke club wint.

Op TC Temse werd ook de naam van hun slogan waargemaakt ‘ De gezelligste en tofste tennisclub van ’t land’. De aanwezige zon, een springkasteel, de darts en de geplande clubbarbecue zorgde mee voor een aangename sfeer naast de tenniscourts.

Op de tennispleinen werd een spannende sportieve strijd gestreden met de buren van De Beverse Tennisclub. De eerste twee enkelwedstrijden werden gewonnen door de thuisploeg telkens met overtuigende 6-2/6-0 cijfers. Zo kwam de druk bij de heren van de Beverse te liggen, maar daar gingen ze perfect mee om.

Na de enkelwedstrijden stond het 2-2 gelijk, maar was TC Temse in het voordeel door het aantal gewonnen games. De dubbels zouden voor de beslissing zorgen en opnieuw toonden beide ploegen dat ze finale waardig tennis brachten. Het talrijk opgekomen publiek liet dan ook regelmatig applaus van de tribunes rollen. Uiteindelijk trok TC Temse aan het langste einde dankzij het aantal gewonnen sets en games. 3-3 (8-6/77-60) in het voordeel van Temse.

Voor ploegkapitein Ilya Chardome was het echt een hoogdag.

“Niet enkel op sportief vlak, maar ook de beleving naast het terrein en de inzet van onze vrijwilligers maakten dat zondag een dag was zoals ik er al vele gedroomd had voor onze club”, klonk het.

TC Temse hoopt dan ook dat het deze positieve lijn kan doortrekken enerzijds in de nationale eindrondes die in september gepland staan. Maar ook op korte termijn tijdens hun eigen dubbeltornooi dat voor het eerst in 15 jaar zal worden georganiseerd van 7 tot 17 juli.

De winnende ploeg met kapitein Ilya Chardome, Jasper Pauwels, Stijn Vermeulen,
Dominic Mulder en Junior Digneffe (foto: TC Temse)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *