Voltallige gemeenteraad huldigde Luc De Ryck

TEMSE – Burgemeester Luc De Ryck (CD&V) heeft op maandag 30 mei zijn laatste gemeenteraad bijgewoond, na er net geen veertig jaar te hebben gezeteld. De Ryck zal ook gehuldigd worden als ereburgemeester. Maar er werd nog geschoven met de zitjes in de gemeenteraad, want ook Björn Van Asbroek (N-VA) nam afscheid.

Op 1 juni stopt Luc De Ryck na 29 jaar als burgemeester van Temse. Partijgenoot en schepen Hugo Maes volgt hem op. Debby Vermeiren, die vorige legislatuur ook schepen was, vervangt Maes als schepen, Zij wordt bevoegd voor Toerisme en Evenementen/Feestelijkheden, Groen & Milieu en Begraafplaatsen.

Hilde Van De Voorde uit Elversele zal het het leeggekomen plekje van Luc De Ryck in de gemeenteraad innemen (beiden CD&V). Zij was door omstandigheden niet aanwezig en moest via live-stream de eed afleggen.

Kim Aluwé (N-VA) neemt de plaats in van Bjorn Van Asbroeck

Ook bij de N-VA-fractie verandert er wat. Maandag was het immers de laatste gemeenteraad voor Björn Van Asbroek, die uit Temse verhuist. Kim Aluwé neemt als eerste opvolger zijn zitje over. Zij zetelde wel al sinds eind maart in de gemeenteraad om de zieke Geert Vandersickel te vervangen. Margo Mettepenningen zal haar taak overnemen, als vervangster van de vervangster.

Na de gemeenteraad werd met unanieme goedkeuring de procedure opgestart om van De Ryck ereburgemeester te maken.

Margo Mettepenningen (N-VA) neemt voorlopig de plaats in van Geert Vanderscickel

De fractieleiders namen vervolgens het woord om de burgervader lof toe te zwaaien. Zijn grote kennis over de gemeente en verbindende factor werden geroemd, net als zijn welbespraaktheid. Een monument van een document is maar één van de one-liners die hij regelmatig gebruikte.

“Na vele malen als burgemeester zelf hulde te hebben gebracht, is het een beetje vreemd aan de andere kant te staan”, antwoordde burgemeester De Ryck. “Ik dank iedereen met wie ik heb samengewerkt. Het was een eer en een voorrecht mij te mogen inzetten voor de mensen van Temse.”

Op het einde van zijn laatste gemeenteraad kreeg Luc De Ryck een staande ovatie van schepenen, oppositieraadsleden en het aanwezige publiek (foto’s: Erwin De Meirleir)
Debby Vermeiren (CD&V) wordt opnieuw schepen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *