Steendorpse groepen klaar voor carnaval

Bekkentrekkers vieren 11-jarig jubileum
Komende zaterdag trekt de carnavalstoet door de straten van Steendorp. De Sharky’s en de Bekkentrekkers zijn er in ieder geval klaar voor.

“Er is de voorbije weken tot ’s avonds laat gewerkt aan onze wagens”, vertelt Eddy Vermeulen van de Sharky’s tijdens de traditionele doop van hun carnavalswagen. “We bestaan ondertussen zes jaar en ons thema dit jaar is ‘Een uiltje vangen in Mysteryland’.
De Sharky’s zijn de voorbije jaren uitgegroeid tot één van de topgroepen in het Waasland.
Vorig jaar werden we nipt tweede in de carnavalstoet van Temse met slechts 4 punten verschil met de winnaar”, weet Vermeulen. Onze wagen kochten we van een carnavalsgroep uit Moerzeke-Kastel en vulden we aan met grote uilenkoppen die we haalden bij de carnavalsgroep die vorig jaar de primus was in de carnavalstoet van Aalst. Als we dit jaar niet winnen in Temse, zullen we dat nooit doen”.

Meer foto’s doop wagen de Sharky’s, klik hier

Doop wagen de Sharky's 2016
De Sharky’s zetten dit jaar een tandje bij en dromen van de eerste plaats in de carnavalstoet van Temse

Eén van de andere groepen uit Steendorp die komende zaterdag voor het eerst dit seizoen naar buiten komen zijn de Bekkentrekkers. En zij vieren dit jaar een jubileum.
“We bestaan 1 x 11 jaar”, weet voorzitter Leo De Smet. “Het cijfer 11 is in carnavalmiddens een magisch getal. Een mooi voorbeeld is de naam van de fictiereeks die momenteel loopt op één ‘Den Elfden van den Elfden’

We begonnen elf jaar geleden onze groep met 5 leden”, vertelt Smet. En zo is het ledenaantal jaar na jaar gegroeid. Onze carnavalsvereniging telt ondertussen zowat 50 leden en bestaat vooral uit jonge mensen. daarvan gaan er steeds zowat 30 mee met de stoeten, want niet iedereen kan zich altijd vrijmaken ondermeer wegens beroepsbezigheden. We zijn ook een hecht team. Ruziemakers worden snel de deur gewezen.

“Onze eerst carnavalswagen was een aanhangwagen maar de laatste jaren kopen we onze wagens meestal bij collega-carnavalsverenigingen uit Maasmechelen. Daardoor is ook de kwaliteit van onze wagens in stijgende lijn gegaan. Vorig jaar eindigden we in de top tien in de stoet van Temse. Uiteraard kunnen we ons niet meten met topgroepen als de Sharky’s of Nabuko Donosor uit Bazel. maar we zijn toch een goede middenklasser”.

Dit jaar is het thema van hun wagen ‘Jungle’, en is net zoals de wagen van de Sharky’s voor het eerst te zien tijdens de carnavalstoet van Steendorp.

Bekkentrekkers 2016_2
De Bekkentrekkers vieren hun 1 x 11 jarig jubileum

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *