Inwoners kunnen mee sensibiliseren rond zone 30

TEMSE – De gemeente Temse roept inwoners op om een zone 30-bord aan hun raam te hangen, om zo die snelheidsbeperking meer in de kijker te zetten. De voorbije jaren creëerde de gemeente een aantal zones 30 in woonwijken en centra van Temse, Tielrode, Steendorp en Elversele.

De signalisatie van de zone 30 is gelijklopend in gans groot-Temse en gebeurt aan de hand van borden aan de ingang van de zone, ondersteund door duidelijke wegmarkering. Ook het verlaten van de zone 30 wordt aangeduid met een verkeersbord.

Ook de plaatselijke Unizo afdeling, met Gert Horio, steunt het sensibiliseringsproject van de dienst Mobiliteit en schepen Lieve Truyman

De gemeente wil de zone 30 nu extra in de kijker zetten door middel van een sensibiliseringsbord dat inwoners op hun raam kunnen aanbrangen.

Mensen die in een straat wonen waar wagens maximaal 30 kilometer per uur mogen rijden, kunnen een gratis bord afhalen bij de dienst Mobiliteit. De afgelopen jaren zijn er heel wat zones 30 bijgekomen in Temse en de deelgemeenten, maar niet iedereen houdt zich daar aan.

Minder kans op een ongeval

Soms rijdt de helft van de bestuurders te snel. Zo werden half april nog 76 van de 154 gecontroleerde wagens in de Dorpsstraat van Elversele, een zone 30, geflitst omdat ze te snel reden.

“De voordelen van een zone 30 zijn erg groot”, stelt schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA). “Er is minder lawaai door gemotoriseerd verkeer, de luchtkwaliteit verbetert eneen zone 30 zorgt voor meer fiets- en voetgangerscomfort. Snelheid is de grootste oorzaak van verkeersongevallen. De lagere snelheid verkleint de kans op een ongeval aanzienlijk en indien het toch tot een aanrijding komt, zijn de gevolgen veel minder ernstig.”

Vraag het bord aan bij team Mobiliteit via 03-710.12.75 of mobiliteit@temse.be.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *