Stefan Ivens is tiende Keizer in geschiedenis van Tielrode carnaval

Na twee jaar uitstel is hij eindelijk aangesteld

TIELRODE – In het oud-gemeentehuis van Tielrode werd prins carnaval Stefan Ivens aangesteld als Keizer carnaval. Net zoals vele activiteiten twee jaar na de oorspronkelijke datum door de pandemie. Stefan is de tiende Keizer op rij in de geschiedenis van Tielrode carnaval.

“Na twee barre, slechte jaren van uitstel kunnen we eindelijk feesten”, stelde Etienne Blommaert, woordvoerder van het carnavalscomité Orde van ’t Veir. “Prins Stefan wordt eindelijk aangesteld als Keizer. Deze feestelijke aanstelling is een gevolg van drie opeenvolgende jaren waarin hij het carnaval van Tielrode naar een hoger niveau heeft getilt. Daarom is dit een gepast en welverdiend eerbetoon.”

Kriebel voor carnaval

“Stefan heeft altijd een stukje carnaval in zich gehad”, klonk het bij schepen Hugo Maes (CD&V) die namen het gemeentebestuur de honneurs mocht waarnemen. “Hij heeft mij ooit verteld dat hij als kleine jongen veel carnavalstoeten ging bekijken en daar eigenlijk de kriebel is ontstaan.”

Keizer carnaval wordt men als men drie keer verkozen werd als prins carnaval.

Droom wordt werkelijkheid

“Er zijn momenteel tien Keizers in Tielrode waarvan er nog zeven in leven zijn”, aldus Maes. Zo was er André I, André Speleman was in 1981 Keizer, daarna volgde Cordula Van Hoyweghen in 1986, Rudolf De Schepper in 1990. Zij hebben ondertussen het aardse bestaan ingeruild voor het hemelse. Daarna was er in 1994 Albert Berckmoes, Wim Christieans in 1999, Ernest Fonteyn in 2006, Mathias Lemmens in 2009, Bert Colman in 2013, René Reygaerts in 2016 en nu is het dus de beurt aan Stefan Ivens om tot Keizer gekroond te worden.”

“Na ondertussen al vijf prachtige jaren als prins carnaval zal iedereen mij de titel van Keizer wel gunnen”, vertelde Stefan, zelf lid van carnavalsvereniging The Gommybears.

“Het begon op 24 november 2017 met een prinsverkiezing tussen twee straffe kandidaten. Een strijd waarvan ik nooit had gedroomd deze te kunnen winnen. Na het eerste avontuur had ik de smaak te pakken en snakte ik naar een tweede jaar. “

“Daarna wordt de drang naar een derde jaar op rij en Keizer te mogen worden groter en groter. Ik heb er wel wat langer op moeten wachten door de corona-uitbraak want normaal was 2021 mijn Keizer-jaar. Maar uitstel was geen afstel en vandaag werd mijn droom werkelijkheid.”

Meer foto’s, klik hier

Stefan is de tiende Keizer in de geschiedenis van Tielrode carnaval
De voormalige raadszaal van het gemeentehuis van Tielrode was volgelopen met oud-prinsen, carnavalisten en sympathisanten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *