Marktkramers mogen voortaan blijven staan op vaste stek

TEMSE – Dit weekend, normaal gezien het weekend dat de carnavalstoet door de centrumstraten zou trekken, staat de carnavalskermis op de Markt. De marktkramers moesten voor de eerste keer in vele jaren niet verhuizen naar de Clement ‘D Hooghelaan.

De voorbije jaren was het steevast zo dat bij kermis op de Markt de wekelijkse markt verhuisde naar de Clement ‘D Hooghelaan. De markkramers deden dit met heel veel tegenzin en ook veel marktbezoekers lieten een bezoekje aan de wekelijkse markt heel vaak aan zichn voorbij gaan.

Vorig jaar in november moest de wekelijkse markt alweer wijken voor het vervroegd opstellen van de Winterfoor. Een aantal marktkramers waren erg teleurgesteld.

“Als we hier aan de Clement ‘D Hooghelaan opgesteld staan zien we heel van onze klanten niet. Dat scheelt een slok op een borrel qua inkomsten”, vertelde een marktkramer toen.

Walter Verheggen van Keurfruit Verheggen-Laureys klonk toen minder genuanceerder.

“Het is een echte schande, ook al is het éénmalig, deze verhuis scheelt ons de helft van de inkomsten”, klinkt het. “Dit noem ik regelrecht broodroof. Nergens heb ik al meegemaakt dat de marktkramers moeten wijken voor het opstellen van een kermis.”

Na een gesprek met burgemeester Luc De Ryck werd nu afgesproken dat de wekelijkse markt voortaan op de vaste stek mag blijven, ook voor een kermisweekend.

“Eindelijk na 15 jaar is er een overeenkomst”, glundert Walter Verheggen. “Het was geven en nemen maar we kwamen overeen met de gemeente dat we onze kramen, voor een kermisweekend, een uurtje vroeger opruimen en dat we dan niet moeten verhuizen naar de Clement D’Hooghelaan. Iets waar wijzelf en ook onze klanten tevreden mee kunnen zijn.”

De wekelijkse markt moet voortaan niet meer verhuizen voor een kermisweekend

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *