Ook in Temse stille wake voor Dean

TEMSE – Ook in Temse was er dinsdagavond een stille wake als steunbetuiging aan de mama en familie van Dean. De vierjarige jongen die vermoord werd teruggevonden in het Nederlandse Zeeland.

Het initiatief kwam van Els De Rudder. Zij plaatste met de goedkeuring van burgemeester Luc De Ryck een oproep op de sociale media om inwoners op te roepen aan het gemeentehuis een serene samenkomst te houden, coronaproof met mondmasker.

“Net zoals bij zovelen heeft deze gebeurtenis mij echt gepakt”, stelt Els. “Ik ken de jongen en zijn mama niet persoonlijk maar wij hebben wel gemeenschappelijke vrienden. Daarom wou ik ook in Temse een stille wake organiseren.

Een twintigtal Temsenaars gingen in op de vraag, kwamen langs en plaatsten een theelichtje op de trappen van het gemeentehuis.

“Ondanks dat het ‘kort dag was’ kwamen er toch wat bewoners langs”, klinkt het bij Els. “Niet zoveel als in Sint-Niklaas maar het is het gebaar en de steun die telt. Ik kreeg ook heel wat reacties van inwoners die niet konden langskomen en thuis een kaarsje lieten branden.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *