Nog altijd geen spoor van Agnes Andries

TEMSE – Politiediensten in samenwerking met de Cel Vermiste Personen zochten de voorbije dagen met man en man naar de 62-jarige Agnes Andries uit Temse, maar van de vrouw ontbreekt nog altijd elk spoor. Ondertussen bieden mensen zich op de sociale media aan om mee te helpen zoeken.

De vrouw verliet dinsdag rond 4.30 uur haar woning in de Eeckhoutdriesstraat. Sindsdien werd ze niet meer gezien. Zowel woensdag als donderdag zette de federale politie een helikopter in met warmtebeeldcamera om de Scheldeoevers af te zoeken. Ook de scheepvaartpolitie speurde de rivier af. Donderdag werd de perimeter iets ruimer gemaakt en vloog de heli tot Linkeroever. Evenwel zonder enig spoor.

De vrouw is nog altijd vermist

Verward

Op sociale media is het opsporingsbericht intussen massaal gedeeld. Alleen al het bericht van de politiezone Kruibeke-Temse werd bijna 3.000 keer gedeeld en 150.000 keer aangeklikt. Ook dochter Caroline Vermeir vraagt mensen om het bericht te blijven delen. “Mijn moeder heeft geen geld of gsm bij en wandelt mogelijk verward rond in de regio van Temse of Sint-Niklaas, maar ze kan intussen overal zijn. Het is daarom van levensbelang dat mensen blijven uitkijken.”

Met politiebegeleiding

Ondertussen bieden mensen op de sociale media aan om mee te helpen zoeken.

“Zoekacties worden best door de politie gecoördineerd, als mensen in struikgewas zouden zoeken zonder politiebegeleiding bestaat het gevaar dat sporen uitgewist worden”, stelt dochter Caronline. “Het beste is bijvoorbeeld wandelen in velden en letten op een schoen of een jas die je ziet liggen aan de kant, om dat dan te melden aan de politie. Het is lief om te helpen zoeken, maar grote zoekacties worden momenteel enkel door politie gedaan met juiste materiaal. Vrijwilligers melden zich gelukkig soms ook aan bij politie maar alles moet dus door hen begeleid worden.”

Agnes is 1.58 meter lang en slank gebouwd. Ze heeft groene ogen en kort donkerbruin haar. Zij draagt een bril. Op het moment van haar verdwijning droeg ze een donkerblauwe jeans, een zwarte jas en zwarte laarzen. Wie haar gezien heeft, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800/30 300.

De perimeter werd donderdag uitgebreid tot Linkeroever
(C) Franky Polfliet)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *