Vitamientjes voor zorgpersoneel en bewoners van Huize Vincent in Tielrode.

Herstelling van St-Elooikapel nog niet voor morgen

TIELRODE – Een delegatie van de Confrérie van Sint Elooi ging vitamientjes afgeven, in de vorm van mandarijntjes, sinaasappels en bananen, aan de directie van WZC Huize Vincent om deze te verdelen onder het zorgpersoneel en de bewoners van het woonzorgcentrum.

“Het is bijzonder spijtig dat de herstelling van de kapel op de lange baan wordt geschoven. Woonanker weigert elke medewerking” Marcel Dubourg, voorzitter Confrérie

Met de zowat 200 kilogram sinaasappels en mandarijntjes en 100 kilogram bananen willen we onze waardering uitspreken en het personeel een hart onder de riem steken”, stelt voorzitter Marcel Doubourg. “Dagdagelijks bezig te zijn met ouderen en hen gelukkig te maken met liefdevolle zorg weet de Confrerie van Sint Elooi ten zeerste te waarderen, zeker in dze moeilijke coronatijden.”

Tevens doet de Confrérie van Sint Elooi een oproep aan de inwoners van Tielrode en omstreken om een kaars te laten branden aan het kapelletje op de Antwerpse Steenweg. “Op deze manier vieren we het naamfeest van Sint Elooi (1 december) en willen hem aanroepen om deze moeilijke coronatijd gezond door te komen”, klinkt het.

Niemand neemt verantwoordelijkheid

De kapel is wel nog steeds niet hersteld na de aanrijding van meer dan een jaar geleden. Een vrachtwagen die bouwmaterialen kwam leveren aan de nieuwbouw van de sociale huisvestingsmaatschappij Woonanker ramde toen de kapel.

“Het aansteken van een kaarsje moet daarom nog altijd buiten de kapel gebeuren”, stelt de voorzitter. “De kapel is een rustpunt voor inwoners en momenteel kan dit niet meer, en dat is een probleem voor heel wat mensen. Niemand neemt zijn verantwoordelijkheid over de beschadiging die gebeurd is.”

“Woonanker weigert hierbij alle medewerking. We vroegen om een expert te sturen om een raming van de schade te maken maar dat willen ze niet. We willen het laten herstellen op naam van de Confrérie maar dat is momenteel niet mogelijk omdat we geen eigenaar zijn. Het is daarom bijzonder spijtig dat dit op de lange baan wordt geschoven. Met een beetje goede wil kost het niemand iets want het was een ongeval.”

‘Vitamientjes’ voor personeel en bewoners van Huize Vincent
De St-Elooikapel is nog steeds niet hersteld.
(archieffoto 2020)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *