Marktkramers moeten wellicht niet meer verhuizen vóór een kermisweekend

bevoegde schepen gaat onderhandelen met marktkramers en foorkramers

TEMSE – Tijdens de gemeenteraad van november vroeg gemeenteraadslid Annemie Muyshondt (Vlaams Belang) hoe de toekomst er uit ziet voor de marktkramers en de foorkramers. Dit naar aanleiding van het ongenoegen van enkele marktkramers in verband met de verhuis van de wekelijkse markt op 19 november naar de Clement D’Hooghlaan.

Niet dezelfde aantrekkingskracht

“De voorbije jaren bracht ik deze vraag regelmatig op de gemeenteraad”, stelt het gemeenteraadslid. “Niet enkel in maart 2016 maar ook in juni 2017. Er werd toen beloofd om te bekijken of er kon tegemoet gekomen worden, om de vrijdagmarkt niet meer te verplaatsen, vooral omdat de markt in de Clement D’hooghelaan niet dezelfde aantrekkingskracht heeft noch voor de verkopers noch voor de kopers.”

“Groot was dan ook het ongenoegen toen bleek dat in 2017 de wekelijkse markt plots toch nog moest plaatsmaken voor de “Sinksenfoor”. Terwijl er destijds blijkbaar was beloofd dat de markt niet meer zou worden verplaatst.”

Definitief besluit

“Ook deze maand was er veel ongenoegen bij de marktkramers omdat de beloften niet werden nagekomen, want op 19 november moesten de marktkramers weer plaats ruimen naar de Clement D’Hooghelaan’, klonk het bij annemie Muyshondt. “Ze hebben hier geen enkel begrip voor, soms kunnen ze wel op de Markt blijven en wordt in de namiddag de Kermis opgezet en soms niet.”

“Hoe ziet de toekomst er uit voor de marktkramers én voor de foorkramers? Hopelijjk komt er een definitief besluit waar iedereen, zowel de marktkramers als de foorkramers, tevreden mee kan zijn. Nog steeds is een markt een sociale ontmoetingsplaats. Nu meer dan ooit.”

Klaarlichte dag

“Wie destijds de belofte gedaan heeft dat de wekelijkse markt zich niet meer zou moeten verplaatsen weet ik niet”, regeerde schepen van Lokale Economie Stephan Vandergucht (N-VA) “Maar dat is dan voor de rekening van die persoon. We zullen wel effectief trachten dat de markt zich niet meer hoeft te verplaatsen.”

“Dit door te vragen aan de foorkramers om zich pas op vrijdagmiddag vanaf 13 uur op te stellen. Die bevraging is trouwens al eens gebeurd twee jaar geleden en de foorkramers waren daar niet gelukkig mee. Maar we zouden de wekelijkse markt bijvoorbeeld op die bepaalde vrijdag een uur kunnen inkorten zodanig dat de foorkramers toch kunnen opstellen bij klaarlichte dag.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *