Grafzerken beschadigd tijdens afbraakwerken scheidingsmuur aan oud-kerkhof

STEENDORP Op sociale media reageren heel wat mensen verontwaardigd op foto’s van zwaar beschadigde grafzerken op de oude begraafplaats van Steendorp. Dat schrijft Het Laatste Nieuws/Waasland.

Volgens schepen van Begraafplaatsen Hugo Maes (CD&V) is dit het gevolg van de instorting van een scheidingsmuur tijdens afbraakwerken van enkele kleine huizen naast het kerkhof. De feiten dateren al van eind september maar springen rond deze periode van het jaar natuurlijk in het oog.

Tijdens het Allerheiligenweekend bezoeken mensen traditioneel de begraafplaats om een bloemetje neer te zetten op een graf. In Steendorp werden inwoners echter geconfronteerd met een grote ravage. Foto’s die op sociale media circuleren lokken dan ook heel wat verontwaardigde reacties uit.

Volgens schepen Maes zijn de grafzerken beschadigd na het instorten van een scheidingsmuur op 24 september.

“Dat gebeurde tijdens afbraakwerken aan enkele kleine huisjes naast het kerkhof”, legt hij uit. “De aannemer is in de fout gegaan want hij had opdracht gekregen om vooraf de grafzerken tegen de muur eerst te verwijderen en te stockeren. Na het incident is er een steenkapper gevorderd om de overige nog intacte graven te demonteren. Uiteraard zal de aannemer ook opdraaien voor de herstellingskosten aan de beschadigde grafzerken. Dit is nu echter in handen van de verzekeringen.”

Inwoners van Steendorp vinden echter dat er wel wat opkuis had mogen gebeuren naar aanleiding van Allerheiligen. “En een mededeling over hetgeen hier gebeurd is, had ook weinig moeite gekost. Het getuigt van weinig respect voor de overledenen”, klinkt het verontwaardigd. (Bron: HLN/Waasland)

Heel wat inwoners zijn verontwaardigd over de ravage
(foto’s: (C) FB)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *