SV Blauw-Wit Temse wil steeds “spelen om te winnen”

TEMSE – Zondag 5 september speelt SV Blauw-Wit Temse de eerste competitiewedstrijd in zijn bestaan in 4e provinciale F. Vrijdag vond de ploegvoorstelling plaats in garage Waasland Motor. Dit in aanwezigheid van enkele ‘speciale’ gasten.

“We vonden het belangrijk dat de Temsenaren een herkenningspunt hebben met de spelers op het plein”
Ondervoorzitter Johan Boel

“Meer dan een jaar geleden staken een aantal mensen de koppen bij elkaar om, na de fusie van KSV Temse met Lokeren, een nieuwe club op te richten.”, aldus voorzitter Bjorn Van Asbroek. ” En hiervan zien we vandaag het resultaat met de voorstelling van onze ploegen, een eerste ploeg en een beloftenteam, die komend seizoen het beste van zichtzelf gaan geven.”

Voor de gemeente was schepen Hugo Maes (CD&V) aanwezig.

“Ik wil de intiatiefnemers feliciteren voor de durf en moed dit hier in Temse opnieuw te arrangeren”, klonk het bij de schepen. “Ik kijk met veel genoegen uit naar de spelers en wens hen veel succes toe, veel amusement en ook trachten de fairplay hoog in het vaandel te houden voor onze gemeente. En ik wens jullie veel hoogdagen in het Fernand Schuermanstadion.”

Herkenningspunt voor de Temsenaar

Ook ondervoorzitter Johan Boel nam het woord.

“Na de verhuis van KSV Temse naar Lokeren hebben we de leemte willen opvullen zodat er opnieuw een eerste ploeg voetbal speelt in het Fernand Schuermanstadion” stelt de ondervoorzitter. “Het is van in het begin onze bedoeling geweest om een ploeg van en voor Temse te hebben.”

“Uiteraard konden we geen twee ploegen opbouwen met énkel spelers uit Temse. Maar we hebben toch getracht om zoveel mogelijk mensen en spelers in onze ploeg te betrekken uit Temse, die afkomstig zijn uit Temse of een link hebben met onze gemeente. We vonden het belangrijk dat de Temsenaren een herkenningspunt hebben met de spelers op het plein. Ondertussen kunnen we stellen dat 31 spelers van ons eerste elftal en de beloftenploeg een link hebben met onze gemeente.”

“Onze bedoeling is dan ook een wervend en een bindend project te realiseren om zoveel mogelijk inwoners uit de gemeente naar het voetbal te krijgen. En tot mijn aangename verrassing hebben we gemerkt dat tijdens de eerste oefenwedstrijden waar nog niet al te veel publiciteit rond gevoerd werd toch meestal meer dan 100 toeschouwers aanwezig waren. En wat ons heel gunstig stemde was dat er heel veel jonge mensen naar het voetbal kwamen kijken.”

“Eén goal meer maken dan de tegenstrever”

Trainer van het eerste elftal is Johan Rohart. Hij verdiende zijn strepen bij heel wat clubs in de regio en daarbuiten,. Zowel als speler en als trainer.

“Ik ben er van overtuigd als we allemaal datzelfde willen bereiken dat er dingen kunnen groeien in Temse.”, stelt Rohart. “En er de mogelijkheid is om vele mooie dingen te laten zien. Ik wil de spelers iets bijbrengen, ze op een niveau brengen dat nog beter is dan nu. En als we dat bereiken, als ze allemaal iets willen bijleren dan denk ik dat we dit seizoen veel zullen bereikt hebben en vele wedstrijden kunnen winnen. Het belangrijkste is dat we een team vormen en voor elkaar willen vechten, dat we de juiste mentaliteit hebben zodanig dat we elke wedstrijd spelen om te winnen. En dat betekend steeds één goal meer maken dan de tegenstrever. Het moet de bedoeling te zijn om aanvallend voetbal te brengen waarvan de Temsenaar die komt kijken ook iets te zien krijgt.”

Nadien was er ook een gesprek met Danny Veyt, gewezen profvoetballer, bij ondermeer Waregem AA Gent en Club Luik en bij de Rode Duivels. Hij werd geselecteerd voor het WK 1986 in Mexico.

Na het officiële gedeelte was er ook een verrassingsact met Madame Zaza Project, een internationaal travestiegezelschap uit de regio Gent.

Meer foto’s, klik hier

Een aantal spelers van het eerste elftal van de club met achteraan tweede van links trainer Johan Rohart
Enkele spelers van de beloftenploeg.van Blauw-Wit Temse
(een aantal waren door werk of andere redenen afwezig)
Het bestuur van SV Blauw-Wit Temse met vooraan
vlnr.: secretaris Margino De Kerf, ondervoorzitter Johan Boel, voorzitter Bjorn Van Asbroek en erevoorzitter Wilfried De Witte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *