Totaalrenovatie voor Hoogkamerstraat in 2024

Nog dit jaar wordt de waterproblematiek in de straat aangepakt

TEMSE – Afgelopen weekend was er, door een flinke regenbui, alweer wateroverlast in een deel van de Hoogkamerstraat. Oppositieraadslid Bert Bauwelinck (Tesamen) opperde hier bij uw favoriete webkrant dat er door het lokaal bestuur nog niets gedaan is om de problemen daar te verhelpen. Schepen Lieve Truyman (N-VA) spreekt dat nu tegen.

“De Vrouwenhofbeek ter hoogte van de velden wordt verbreed zodat er de nodige buffercapaciteit is”
Schepen Lieve Truyman (N-VA)

Nodige buffercapaciteit

“Er wordt wel degelijk werk gemaakt van de waterproblematiek in de Hoogkamerstraat”, stelt Truyman. “Nog dit najaar wordt de ‘Bananendreef’ tussen de Smesstraat en de Hoogkamerstraat, aangepakt met de aanleg van gescheiden rioleringen en wordt de Vrouwenhofbeek ter hoogte van de velden verbreed zodat er de nodige buffercapaciteit is.”

Totaalrenovatie Hoogkamerstraat

“Deze procedures zijn allemaal goedgekeurd op de gemeenteraad, de aannemer is tevens ook reeds aangesteld”, klinkt het. “Verder wordt er samen met het studiebureau Sweco en Riopact werk gemaakt van een totaalrenovatie van de Hoogkamerstraat komende van de N16 tot aan de Rozenlaan. De uitvoering hiervan staat op de planning voor 2024. Deze info is ook al eerder meegedeeld in commissies en op de gemeenteraad. De bewering van raadslid Bauwelinck dat er niets gedaan wordt is helemaal niet correct.”

In 2024 krijgt de Hoogkamerstraat een totaalrenovatie (foto: Google Maps)

Een gedachte over “Totaalrenovatie voor Hoogkamerstraat in 2024”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *