POLITIE. Verkeersongeval door agressief rijgedrag, onder invloed van drugs

Verkeersongeval op N16

TEMSE – Woensdagnamiddag 24 maart gebeurde een verkeersongeval met stoffelijke schade op de N16.

De bestuurders, een 27-jarige man uit Waasmunster en een 26-jarige man uit Grimbergen, kwamen met elkaar in aanrijding door agressief rijgedrag. Beide bestuurders legden een negatieve ademtest af maar bleken allebei onder invloed van drugs te zijn. Ze legden allebei een positieve speekseltest af.

Bij één bestuurder werd het rijbewijs voor 15 dagen ingetrokken. De andere bestuurder had zijn rijbewijs niet op zak. Er werd bijgevolg een wielklem op zijn voertuig geplaatst. Beide bestuurders zullen zich moeten verantwoorden voor de Politierechtbank.

Resultaten snelheidscontroles: bijna 30 procent geflitst

Woensdag en donderdag deed de Politiezone Kruibeke-Temse snelheidscontroles op verschillende locaties. Er werden in totaal 1.261 voertuigen gecontroleerd.

Daarvan werden er 355 geflitst. In de Polderstraat in Kruibeke werden de meeste bestuurders geflitst (60%). Naar aanleiding van wegenwerken ter hoogte van het Onze Lieve Vrouwplein wordt het verkeer richting Zwijndrecht omgeleid langs o.a. De Polderstraat. In deze lokale omleiding is de snelheid beperkt tot 30 km/u. In de Hogenakkerstraat te Temse werd dan weer de hoogst gemeten snelheid geregistreerd. Één bestuurder reed daar 83 km/u terwijl de toegelaten snelheid 50 km/u is.

Foto: (C) Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *