Kappers regeren gelaten op nieuwe sluiting

TEMSE – Zoals verwacht moeten, door de stijgende coronacijfers, de kappers en andere contactberoepen vanaf zaterdag de deuren sluiten voor vier weken. Bij Coiffure Joëlle op de Zaat had men deze nieuwe sluiting zien aankomen. Ook bij Hairtist Academy is men teleurgesteld.

“Ik hoop vooral dat het de allerlaatste keer is”
Joëlle Heirwegh

Als we ook steun krijgen van de overheid, denk ik dat we een volgende sluiting wel kunnen overbruggen”, zegt Joëlle.

Joëlle Heirwegh had de nieuwe sluiting zien aankomen (Foto: HN/Tom Nuytemans)Sinds begin deze week kreeg Joëlle Heirwegh van Coiffure Joëlle heel wat klanten aan de lijn die hun afspraak van volgende week willen vervroegen.

“Vandaag hadden we al een stuk of tien nieuwe afspraken en verschuivingen”, aldus Joëlle dinsdagnamiddag. “Het is beetje dubbel. Aan ene kant wil ik verder werken, maar als de besmetting echt zo erg zijn, is dat natuurlijk ook gevaarlijk. Als het moet, dan moet het maar. Ik hoop vooral dat het de allerlaatste keer is.
 Overbruggen

Joëlle en haar team zijn nu aan het puzzelen om die mensen nog een plaatsje te geven.

“Gelukkig is het deze week wat rustiger en hebben we nog enkele vrije momenten. De eerste vier weken na de heropening waren écht druk, we hebben toen ook ruimere openingsuren ingevoerd om iedereen zo snel mogelijk aan bod te laten komen. Omdat we vier weken goed hebben gedraaid, heeft dat gelukkig wat geld opgebracht. Als we ook steun krijgen van de overheid, denk ik dat we een volgende sluiting wel kunnen overbruggen”, zegt Joëlle. (Bron:HN/Tom Nuytemans)

Ook bij Hairtist Academy in de Kasteelstraat is het plots weer alle hens aan dek door de aankondiging van de nieuwe sluiting.

“We hebben klanten die normaal gezien zaterdag of volgende week een afspraak hadden, opgebeld met de melding dat ze eventueel donderdag of vrijdag nog langs kunnen komen”, klinkt het bij zaakvoerder Yannick Massin en echtgenoot Benito Traas van het naastgelegen Pure Italy.
“Ik werk ook nog voor haarproductenbedrijf Keune, maar ik heb deze dagen speciaal vakantie genomen. Om er voor te zorgen dat zoveel mogelijk klanten een verzorgd kapsel hebben voor het Paasweekend”, aldus Massin.

Financiële steun

Yannick en Benito hadden de sluiting zien aankomen, maar zijn wel teleurgesteld maar tegelijk ook hoopvol.

“Doordat onze Italiaanse delicatessenwinkel als essentiële winkel kan open blijven hebben we toch nog wat inkomsten”, stelt Benito Traas. “veel erger is het voor collega’s die enkel maar hun kapsalon hebben. Zij hebben misschien wat investeringen gedaan de voorbije weken om producten aan te kopen. En plots moeten ze weer sluiten. En de financiële steun van de overheid is ook niet om over naar huis te schrijven. Over de ganse periode van sluiting van oktober vorig jaar tot maart dit jaar kregen we voor het kapsalon welgeteld 500 euro steunmaatregelen. Daar kan men zelfs nog geen maand huur van betalen. En zo slinkt het spaarpotje snel.”

“We hebben trouwens onze twijfels of de opening van de kapsalons iets te maken hebben met de opnieuw slechte coronacijfers”, aldus Benito. “Ik denk eerder de buitenbubbel van 10, sinds die in voege ging, ging het volgens mij de verkeerde kant uit. Hopelijk werken de maatregelen en kunnen we eind april ons kapsalon opnieuw openen. Deze nieuwe sluiting hebben we zelf niet in de hand dus heeft het geen zin ons daar druk over te maken.”

“Deze nieuwe sluiting hebben we zelf niet in de hand dus heeft het geen zin ons daar druk over te maken”, klinkt het bij Hairtist Academy

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *