KWB Tielrode organiseert winterse griezelwandeling

Coronaproof alternatief voor afgelaste kerstboomverbranding

TEMSE/TIELRODE – KWB Tielrode kan, door de coronaregels, dit jaar geen fakkeltocht en kerstboomverbranding organiseren.  Daarom ging men op zoek naar een origineel en coronaveilig alternatief en biedt men daarom een winterse wandeling aan met luisterverhalen voor gezinnen met jonge kinderen.

“De griezeltocht is een gezinsvriendelijke beweegactiviteit die voor wat verstrooiing kan zorgen”
Eddy Noens, VZ KWB Tielrode

Geen kerstboomverbranding dit jaar

“Op zondag 19 januari 2020 organiseerde KWB Tielrode voor de 28ste keer op rij een fakkeltocht en kerstboomverbranding”, vertelt lokaal voorzitter Eddy Noens. Normaal zou het dus op 17 januari van dit jaar tijd zijn voor de 29ste editie. Maar net als voor vele andere activiteiten van het lokale verenigingsleven, treedt ook hier Covid-19 als spelbreker op. Het is vanzelfsprekend voor KWB Tielrode dat deze activiteit, waar traditioneel toch enkele honderden toeschouwers op afkomen, nu even niet mogelijk is omwille van de risico’s op verspreiding van het coronavirus.”

“Op zich zeer spijtig natuurlijk, want mensen namen steevast aan dit warme initiatief deel omdat het een fijn ontmoetingsmoment betekent en om elkaar een gelukkig en gezond nieuw jaar toe te wensen”, klinkt het. “Dat dit net nu niet kan, vormt een gemis. Het is al herhaaldelijk aan bod gekomen: de corona-pandemie geeft mensen het gevoel dat de bodem onder hun voeten weggeslagen wordt, dat leven veranderd wordt in overleven en dat vele mensen het mentaal moeilijk krijgen. Er is nood aan ontmoetingsmomenten met familie en met vrienden, er is een toenemende behoefte aan sociale contacten, aan sportieve activiteiten en culturele evenementen, aan ontmoeting en ontspanning.”

“Net daarom voelden we ons bij KWB Tielrode geroepen om op zoek te gaan naar een alternatief voor de kerstboomverbranding. En de griezeltocht biedt zo’n alternatief. Weliswaar niet om in groep aan deel te nemen, maar het biedt wel een mogelijkheid om in beperkte bubbel of gezinsverband een ontspannende tocht in eigen gemeente te maken. En die tocht wordt spannend opgehangen aan luisterverhaaltjes voor de kinderen.”

De griezeltocht is een gezinsvriendelijke beweegactiviteit die voor wat verstrooiing kan zorgen bij gezinnen met jonge kinderen én hen tegelijk laat kennismaken met de mooie omgeving en landschappen in eigen buurt.

Met de tocht probeert KWB Tielrode haar leden en buurtbewoners naar buiten te lokken.

“De wandeling is volledig op maat van gezinnen, zodat zij ondanks het stilvallen van het sociale en culturele leven toch nog een leuke familieactiviteit kunnen ondernemen”, stelt Eddy Noens. “Er zijn twee verschillende verhalen. De ‘min 10-jarigen’ worden getuige van examens in de heksenschool.

“voor de iets ouderen is er een iets spannender verhaal over kamperen in de bossen.” Elk verhaal wordt verteld in zeven hoofdstukken. Op de wandeling van ongeveer vijf kilometer staan zeven borden met QR-codes. Scan je zo’n QR-code, dan hoor je Bent Van Looy. En na elk hoofdstuk krijg je ook nog een leuke opdracht om uit te voeren onderweg naar het volgende bord. Voor de jongsten zijn die leuke doe- of verzinopdrachtjes zonder materiaal. de ‘plus 10-jarigen’ proberen aan de hand van vragen over het verhaal een lettercombinatie samen te stellen. “

Coronaproof

“De activiteit is volledig coronaveilig”, benadrukt Eddy Noens . “Hiervoor vragen we echter ook de hulp van de deelnemers, door zich strikt aan de veiligheidsvoorschriften en in hun eigen bubbel te houden. Onze kwb-afdeling benadrukt de geldende corona maatregelen, onder meer met een groot bord bij het vertrekpunt waarop nog eens duidelijk de voorschriften staan. Het is ook niet de bedoeling om de tocht in grote groepen te maken.”

“Deelname is vrijblijvend, volledig gratis en verloopt op eigen risico. Het vertrekpunt van de KWB-griezeltocht is aan de kapel van Sint-Jozef (St-Jozefstraat) in Tielrode. ”

“Je kan de tocht maken op een tijdstip dat je best uitkomt, tot eind januari 2021. De tocht brengt je over de Kouter naar het provinciaal domein Roomakker en terug naar de Durmedijk. Schoeisel pas je best aan naargelang de weersomstandigheden. Onderweg kom je de zeven verhaalborden tegen.”

En nog een laatste tip: vergeet je smartphone mét QR-app niet!”

De griezeltocht is een alternatief voor de kerstboomverbranding die niet kan doorgaan

2 gedachtes over “KWB Tielrode organiseert winterse griezelwandeling”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *