Dit jaar geen prins carnavalverkiezing in Tielrode

TIELRODE – Omdat het Covid-19 virus maar blijft woekeren heeft het Tielroodse carnavalscomité Orde van ’t Veir beslist om de prins carnavalsverkiezing voor het carnaval van 2021 niet te laten doorgaan.

“Afgelopen week hebben wij, in samenspraak met zaakvoerder Bruno Blommaert van The Ranch Café, waar de verkiezing zou doorgaan, gekozen om  nu  al duidelijkheid te scheppen omtrent onze aanstaande prinsverkiezing’, klinkt het bij de Orde. “Met maar liefst vijf kandidaten, keken wij enorm uit naar een fijne avond met een massa volk.”

De verkiezingsavond zou normaal doorgaan op zaterdag 21 november

“Doordat de Corona-omstandigheden momenteel nog niet gunstiger schijnen te worden, zou het moeilijk zijn, om niet te zeggen onmogelijk, om dit op een goede en veilige manier te organiseren. De prinsverkiezing die ons de prins of prinses 2021 zou bezorgen, gaat daarom niet door.”

Als carnaval 2021 toch kan doorgaan zal Keizer Stefan I de honneurs waarnemen

Het Tielroodse comité gaat wel enkele nevenevenementen organiseren zoals de verkoop van ontbijtmanden.

“Als de mogelijkheid er is om in 2021 carnaval te vieren, zal Tielrode dit dus niet onder leiding van een nieuwe prins of prinses doen”, stelt men. “Prins Stefan, die in februari wordt aangesteld tot Keizer Stefan, zal de honneurs dan waarnemen. Wij danken onze kandidaten voor hun begrip en hopen volgend jaar hun kandidatuur opnieuw te mogen ontvangen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *