Iconische treurwilg moet wijken voor nieuwbouw WZC De reiger

TEMSE – De bewoners van woon-zorgcentrum De Reiger in Temse moeten afscheid nemen van de iconische treurwilg aan de inkom. Die wordt binnenkort gekapt. Enkele bewoners met mondmaskers verzamelden aan de grote boom voor een kleine ceremonie.

De treurwilg van meer dan honderd jaar oud moet verdwijnen voor de werken aan de herinrichting van de OCMW-campus en wordt eerstdaags gekapt. De laagbouw van De Reiger zal vervangen worden door een nieuwbouw die meer naar voren springt, in de richting van de boom. Onder het plein voor het woon-zorgcentrum komt ook een ondergrondse parking. Op de site worden na de werken nieuwe bomen geplant.

Verontwaardigd

Een treurwilg van meer dan honderd jaar oud voor de inkom van het woonzorgcentrum De Reiger in Temse wordt eerstdaags gekapt. De boom moet wijken voor de bouw van een nieuwe vleugel van het rusthuis en de aanleg van een ondergrondse parking. Heel wat mensen reageren verontwaardigd op het rooien van de iconische boom.

De werken kaderen in een grootschalige vernieuwingsoperatie van de hele OCMW-campus. De komende jaren zal er in fases heel wat veranderen. Eerst start de bouw van de ondergrondse parking. De huidige parking zal hierdoor vanaf 3 augustus niet meer beschikbaar zijn.

In een volgende fase volgt dan de nieuwbouw voor het woonzorgcentrum en het lokaal dienstencentrum ’t Achterpoortje, waar onder meer ook een cafetaria, fitness, de centrale keuken en administratie in worden ondergebracht.

Auto’s ondergronds

De nieuwbouw van de Reiger komt in een grote L-vorm op de plaats van de huidige laagbouw en parking. Auto’s gaan in de toekomst ondergronds, in een halfopen parking.

Het is om die reden dat de monumentale treurwilg zal verdwijnen. Ook voor de bewoners en het personeel van het woonzorgcentrum is het een moeilijk moment. Ze organiseerden al een afscheidsmoment door in een grote cirkel rond de boom te verzamelen.

De treurwilg moet verdwijnen voor de nieuwbouw van de Reiger (foto: Tom Nuytemans)
Bewoners en personeel organiseerden een afscheidsmoment door in een grote cirkel rond de boom te verzamelen. (foto: Facebook)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *