Nieuwe wachthuisjes en infoborden in Temse

TEMSE – Deze maand worden 28 nieuwe (bus)wachthuisjes, twee digitale schermen en vier informatieborden geplaatst in Temse.

De nieuwe wachthuisjes vervangen de huidige publicitaire schuilhuisjes van Clear Channel Belgium.

“De stelselmatige opbouw van de wachthuisjes wordt gekoppeld aan de afbraak van de oude”, klinkt het bij schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA). “De werken worden uitgevoerd in ondermeer de Krijgsbaan, Kapelstraat, Kouterstraat, Schoolstraat, Hoogkamerstraat, Cauwerburg, Burgemeester A. Heymanstraat, Gentstraat, Legen Heirweg en de Doornstraat.”

De werkzaamheden zijn maandag 8 juni gestart en zullen eind juni klaar zijn.

Verder worden ook twee digitale schermen en vier informatieborden geplaatst, die de gemeente kan gebruiken voor gemeentelijke communicatie.

“Via deze digitale schermen wordt communiceren creatiever en kan de bevolking in ‘real time’ aangesproken worden. De gemeente zal de vier infoborden invullen met informatie over bijvoorbeeld evenementen en sensibilisatie.”

De werken zullen niet te veel hinder veroorzaken. Momenteel zijn er – in samenwerking met De Lijn – tijdelijke haltepalen geplaatst om de haltes aan te duiden. Deze staan slechts enkele meters van de huidige wachthuisjes.

In een tweede fase (najaar 2020) zal de gemeente de resterende 15 wachthuisjes zonder publiciteit vervangen door (gesubsidieerde) schuilhuisjes van De Lijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *