Carnavalsseizoen 2016 in Temse en Steendorp uit de startblokken

Met een kroegentocht, om de kandidaten voor de prinstitel 2016 voor te stellen, is in Temse en Steendorp het carnavalsseizoen weer afgetrapt.

In beide gemeenten zijn er twee kandidaten die een gooi doen naar de titel.

In Temse neemt ouderdomsdeken Willy De Vogel (62 ) het op tegen Tom Serraris (31).

Willy De Vogel werkte tot aan het faillissement op de Boelwerf. Hij is voorzitter van FC Herleving en al 10 jaar losse medewerker bij het carnavalcomité. ‘Het was het moment om eens op de voorgrond te treden”, vertelt Willy. “Als ik prins wordt, kan ik in rustoord de Reiger, als prins carnaval, met mijn moeder dansen.”

Tom Serraris komt uit Hamme maar woont al vijf jaar in Temse. Hij werkt als kelner in Waasland Shopping Center. Naast carnaval vieren is wielrennen en het verzamelen van miniatuur brandweerwagens zijn favoriete tijdverdrijf.
“In Hamme was ik jarenlang lid van het ‘Het Wuitenscomité”, vertelt Tom “Omdat ik volgend jaar 25 jaar in het carnavalmilieu vertoef zou de prinstitel een mooie bekroning zijn.”

Willy De Vogel (l) en Tom Serraris (r) met  de voorzitter van het carnavalscomité Dirk Mettepenneningen
Willy De Vogel (l) en Tom Serraris (r) met de voorzitter van het carnavalscomité Dirk Mettepenneningen

In Steendorp doen twee jonge kandidaten een gooi naar de carnavalsscepter 2016.

Roy Meersman (23) is wegenarbeider bij de gemeente Kruibeke en probeert zichzelf op te volgen.
Hij werd vorig jaar prins carnaval na een millimeterspurt met Koen Polfliet. Hij was actief binnen de carnavalsvereniging KV Oekandanou.

Zijn tegenstrever voor de titel is Leroy Van Strydonck (22).
Leroy is net afgestudeerd aan het Ritcs en al verschillende jaren lid van De Bekketrekkers.
“Die vieren in 2016 hun 1×11 jubileum. Het zou een bekroning zijn moesten de Bekketrekkers dit jaar de prins carnaval van Steendorp in hun midden hebben.”
“Het is altijd een droom geweest om prins te worden”, klinkt het bij Leroy. “Als kleine Steendorpenaar werd carnaval mij met de paplepel meegegeven.”

Roy Meersman (l) en Leroy Van Strydonck (r) met voorzitter van de Orde van de Baksteen Marc Ost
Roy Meersman (l) en Leroy Van Strydonck (r) met voorzitter van de Orde van de Baksteen Marc Ost

De verkiezing van de prins carnaval 2016 vind zowel in Temse als Steendorp komende zaterdag 14 november plaats, in Temse in JOC De Nartist, in Steendorp in de polyvalente zaal van de gemeenteschool in de Gelaagstraat.

3 gedachtes over “Carnavalsseizoen 2016 in Temse en Steendorp uit de startblokken”

  1. Wij zijn De Bekketrekkers uit steendorp en hebben al ervaring want hebben al een prins Thomas 1 en prinses Sarah 1 die na 3 x nu Keizerin word dus als nu Leroy moest winnen is het weer zover en ditmaal vieren we ook 1 x 11 !!!
    Dat de beste mag winnen, toi toi toi voor beide kandidaten.

  2. we zijn nog vergeten vermelden dat we in onze groep ook een jeugdprinsesje hebben gehad, namelijk mathousca colman die ook al enkele jaren tot onze groep de bekketrekkers behoord.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *