‘Tachtig is prachtig’ van Braem (Elversele) is… prachtig!

TEMSE/ELVERSELE – Onder de heemkundige kringen neemt Braem uit Elversele een ereplaats in. Haar werking omvat o.m. een driemaandelijks tijdschrift, een jaarlijkse expo en de publicatie van historische studies. Een markant voorbeeld van deze laatste vormt de 5-jaarlijkse uitgave ‘Tachtig is prachtig’, boek waarin alle Elvelselenaren-in-leven die 80 of ouder zijn aan bod komen met levensbeschrijving én foto.

De vijfde editie van het boek werd op zaterdag 31 oktober voorgesteld in huis De Fortune in Elversele. Secretaris Luc Peleman belichtte de inhoud van het boek, Christel Geerts, professor Gerontologie aan de VUB en schepen in Sint-Niklaas, lichtte de betekenis van 80 jaar zijn toe, waarna burgemeester Luc De Ryck de expo opende.

‘Tachtig is prachtig – Biografische notities omtrent de Elverseelse 80-plussers’ omvat een levensbeschrijving van 140 Elverselenaren. Aan dit ware monnikenwerk werkten de volgende leden van Braem mee: Ann en Luc Peleman, Gustaaf Van Hove, Annie De Paepe, Willy De Westelinck, Marie-Louise Maes, Roger Colman en Yolande Van Den Bossche.

Het boek koest 15 euro en is verkrijgbaar bij de Heemkundige Kring Braem.

tachtigisprachtig_2015

De 80-plussers die aanwezig waren op de voorstelling van het boek met de sprekers en ere-genodigden.

Een gedachte over “‘Tachtig is prachtig’ van Braem (Elversele) is… prachtig!”

  1. Jammer maar helaas; dat deze puike organisatie niet door ging in een plaats waar de ode aan de mensen van tachtig nog beter tot zijn recht had kunnen komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *