‘Leefbaar Temse’ niet enthousiast over participatietraject mobiliteitsplan

TEMSE – Actiecomité ‘Leefbaar Temse’ staat sceptisch tegenover het nieuwe participatietraject rond mobiliteit in de gemeente. Daarvoor wordt vanavond 13 maart een eerste workshop georganiseerd in AC De Zaat.

“Enquêtes en statistieken rijzen als paddenstoelen uit de grond, zeker ten tijde van verkiezingen. Onze jarenlange ervaring vanuit ‘Leefbaar Temse’ en de werkgroep ‘Verkeersveilige Hoogkamerstraat’ leert dat enquêtes het meestal bij suggesties houden”, schrijft het comité in een brief aan het college.

Daarin stellen ze dat burgerinitiatieven in het verleden op niet veel respons konden rekenen.

“We zijn niet gekant tegen de werkwijze op zich. Uit ervaring vrezen wij echter dat dit geen zoden aan de dijk zal brengen. Inspraak in het mobiliteitsplan is nu eenmaal een verplichting van het gemeentebestuur naar de burger en kadert deels in het bekomen van daaraan gekoppelde subsidies. Getuige hiervan het nog steeds onaangeroerde document ‘Knelpuntenanalyse’ met betrekking tot de fijnstofproblematiek in Temse, daterend van 2011.”

Schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA) is zelf wel hoopvol over het project.

“Het is de eerste keer dat er zo’n grootschalig participatietraject wordt opgezet waarbij alle weggebruikers gehoord worden. We moeten realistisch zijn: niet alle problemen zullen opgelost kunnen worden. Maar we willen wel geleidelijk aan maatregelen uitrollen in de loop van het nieuwe mobiliteitsplan, over een periode van tien jaar.” (Bron: HN/GVA – Mattias Goossens)

In 2016 gaf Leefbaar Temse al eens een ‘klachtenherinnering’ aan schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *