Ramkraak met zware hamer op juwelier B-Watched

TEMSE – Vrijdagnacht 9 juni is er een ramkraak gepleegd op juwelier B-Watched in de Kouterstraat. Het is niet de eerste keer dat de familie Thierens, met twee juwelenzaken in de Kouterstraat, slachtoffer wordt.
“De daders beukten met een zware hamer 30 keer in op het veiligheidsglas”, aldus zaakvoerder Bart Thierens.

De familie Thierens- Van Wauwe is al vier generaties lang een bekende juweliersfamilie in Temse. Vader Luc Thierens is zaakvoerder van Thierens – Van Wauwe, zoon Bart, gediplmomeerd horlogemaker, heeft sinds 11 jaar de winkel B-Watched, zeg maar de trendy afdeling van Thierens – Van Wauwe.

Vrijdagnacht rond 3 uur werd een ramkraak gepleegd op de winkel B-Watched. Twee jongeren op een motorfiets stopten aan de winkel en begonnen met een zware hamer meer dan 30 keer op het veiligheidsglas in te beuken.

“De ramkraak heeft nog geen 60 seconden geduurd”, vertelt een aangeslagen Bart Thierens. “Het was graaien om zoveel mogelijk buit te maken. Daarna stoven ze met hun motorfiets weg in de richting van het kruispunt met de Gasthuisstraat. Als we alle kosten samentellen komen we toch aan een verlies van zowat 10 000 euro”

Het lijkt er op dat de mannen wisten wat ze wilden, de gestolen horloges kostten algauw zowat 500 euro ’t stuk. Het is trouwens niet de eerste keer dat de familie geconfronteerd wordt met een overval.

“Tien jaar geleden werden we hier in B-Watched ook het slachtoffer van een ramkraak”, klinkt het.

En vorig jaar was er nog een mislukte overval op de winkel van vader Luc Thierens. Toen probeerden drie mannen de juwelierszaak binnen te dringen, vlak voor sluitingstijd.

“Het is moeilijk om toe te geven maar dit was spijtig genoeg een geslaagde ramkraak”, oppert de zaakvoerder. “Het gaat me trouwens niet zozeer om de kosten en het geld. Ik ben meer bekommerd om de sfeer hier in het centrum van de gemeente. Door dit voorval hangt er weer zo’n negatieve sfeer. Dit doet er echt geen deugd aan, echt spijtig.”

Van de overval bestaan wel camerabeelden, die worden nu onderzocht door de politie.

Een gedachte over “Ramkraak met zware hamer op juwelier B-Watched”

  1. Als schepen van lokale economie voel ik in de eerste plaats mee met de familie Thierens. Op zeer korte tijd maken vandalen en dieven het werk van jaren kapot. Hoeveel tegenslag kan een mens verdragen.

    Ik ben vol bewondering voor Bart die onmiddellijk bekommerd is om het imago van de winkelstraten en van het centrum van Temse. Hoedje af!

    Binnen de gemeente hebben we in het kader van veiligheid en beveiliging, een dossier opgestart voor camerabewaking op diverse plaatsen in de gemeente. De studie is achter de rug en nu volgt de voorbereiding van de uitvoering. Een dergelijk omvangrijk dossier kan niet anders dan in verschillende fasen uitgerold worden. De as Schoolstraat – A.Wautersstraat zal als eerste aan bod komen. We willen deze straten veiliger maken voor bewoners, handelaars en klanten.

    Onze middenstand heeft al zorgen genoeg … dit kunnen ze best missen.
    We doen ondertussen een oproep aan iedereen om waakzaam te blijven en verdachte zaken te melden aan de politie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *