Concessiehouder Wilfordkaai reageert voor het eerst op uitspraken gemeente

TEMSE – Vorige week bracht wij hier het nieuws over de plannen voor de herinrichting van de straten op en rond de Wilfordkaai, die schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA) uit de doeken deed tijdens de laatste gemeenteraad. Enkele uitspraken daarin zijn bij de concessiehouders van de bvba Micana in het verkeerde keelgat geschoten.

“Ik kan er niet mee om dat er onwaarheden worden verteld”
Raf Smet

Foutieve mededelingen
“Ondanks de investering voor de herinrichting en renovatie van de kaai, die ik mag toch zeggen bijzonder geslaagd is, krijgen wij bijzonder weinig respect bij de gemeente”, oppert mede-concessiehouder Raf Smet. “De steun van de gemeente is minimaal. Met stijgende verbazing las ik dan ook het artikel over de herinrichting van het openbaar deel van de Wilfordkaai en de gesprekken over de betaalparking. Ik heb nog nooit gereageerd op uitspraken van gemeentelijke mandatarissen over de Wilfordkaai maar nu is de grens bereikt. Daarom wil ik voor de eerste keer reageren op foutieve mededelingen tijdens de gemeenteraad.”

“Eerst en vooral is er nooit een gesprek geweest om de tarieven gelijk te schakelen met de gemeentelijke tarieven in de rest van het centrum.”, klinkt het. “Er is ons ooit wel eens gevraagd welke tarieven we gingen hanteren op de kaai, maar dat dateert al van enkele jaren geleden, toen we zelfs nog geen bouwvergunning hadden voor de renovatie.”

Belachelijk bedrag
Voor de eventuele overname van de betaalparking door de gemeente zijn er wel gesprekken geweest.

“Er is dan een bod gedaan door de gemeente maar dat was zo belachelijk laag”, stelt Smet. “Dan heb ik burgemeester Luc De Ryck gebeld en hem vertelt dat ik nog nooit zo vernederd ben geweest. Ik heb al meer geld aan abonnementen verkocht dan het bedrag van het bod. En er worden minimum per maand tussen de 2000 en 2500 parkeertickets verkocht. Dat moet men dan ook nog bijtellen bij de inkomsten. Waarom zou ik de parking dan nog van de hand doen, zeker als men een belachelijk bedrag biedt. De ticketautomaten kosten al 100 000 euro en daar moet men dan nog de aanleg van de parking bijtellen”.

Bewonerskaarten
Ook voor de start van de aanleg van de Wilfordkaai zijn er al gesprekken geweest tussen de investeerder en de gemeente.

“Tijdens zo een gesprek met Lieve Truyman was er een akkoord om de straten rondom betalend te maken”, vertelt Raf Smet. “De Wilfordkaai, Nijsstraat, Conciensestraat en het deel van de Kasteelstraat tussen het rondpunt en de tunnel onder de N16. En daarna verkondigen dat men gaat zorgen voor bewonerskaarten. Ik vraag me af hoe men dat gaat doen. Er zijn spijtig genoeg een aantal afspraken niet nagekomen en ik kan er niet mee om dat er onwaarheden worden verteld.”

Parking Rik De Rycklaan
Ook over de parking aan de Rik de Rycklaan is het laatste woord nog niet gezegd.
“Daarvoor vertrekt er een klacht naar de gouverneur”, klinkt het. “De manier waarop de gemeente dat gekocht heeft is niet zuiver op de graat. Ik heb mij twee jaar geleden al kandidaat gesteld om die parking daar te realiseren, bij de Vlaamse Waterweg. Dus men wist dat er een tweede kandidaat was, dan moet men iedereen een kans geven.”

2 gedachtes over “Concessiehouder Wilfordkaai reageert voor het eerst op uitspraken gemeente”

  1. Onwaarheden en leugens daar kan ik niet tegen, dat is al een leugen, 2de leugen de steun van de gemeente is minimaal hij heeft godverdomme 50.000€ gekregen om nlks te doen is dat minimaal?

  2. Sorry, heel deze renovatie aan de Wilfirdkazi is een grote klucht!!! Zeker de betaalparking is ronduit belachelijk !!! Bewoners zouden het liefst zo snel mogelijk hun appartementen van de hand willen doen. Mijn ouders wonen er ook en zijn nu steeds noodgedwongen hun wagen zoveel straten verder te parkeren. Daarbuiten, ik vrees voor de zomer, mensen gaan met deze hele nieuwe situatie zeker geen moeite meer doen om in de zomer gezellig een terrasje te komen doen!!! De horeca uitbaters klagen steen en been!! Echt heel erg dit…. vraag mij echt af wie deze belachelijke situatie bedacht heeeft…..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *