“We denken nog niet aan stoppen”

Dit weekend jubileumeditie Tielroodse Dorpsfeesten

TEMSE / TIELRODE – Dit weekend vinden de dertigste Dorpsfeesten plaats in het centrum van Tielrode. Naast optredens van oude bekenden en een grote rommelmarkt loopt in het gemeentehuis ook een tentoonstelling over de geschiedenis van de feesten. Voor de dertigste verjaardag van de Dorpsfeesten haalt de organisatie enkele artiesten naar Tielrode die er al meermaals te gast waren.

“Sam Gooris en Garry Hagger zijn hier vaste klanten en ook dit jaar zijn ze van de partij”, zegt medeorganisator Samy Pauwels. “Verder staan Sergio en een hele reeks muzikanten uit de streek op ons podium. Naast muziek is vooral de rommelmarkt op zaterdagnamiddag onze grote publiekstrekker. Die strekt zich uit van de sporthal tot aan de Antwerpse Steenweg. Aan de kerk staan verschillende kraampjes, een springkasteel en andere kinderanimatie. De Strooien Hoedjes openen de feesten om 14.30 uur.”

Nieuw dit jaar is een overzichtstentoonstelling over de geschiedenis van de feesten, die opgesteld staat in het gemeentehuis en doorlopend bezocht kan worden.

“Daar hangen alle affiches van de vorige edities, aangevuld met vele foto’s. Er is ook een dia-voorstelling over de geschiedenis van de feesten en de academie en vaktekenschool stellen er hun werken tentoon.”

Begonnen als Durmefeesten

De feesten begonnen dertig jaar geleden als inhuldingsfeest voor de nieuwe trailerhelling van ski- en bootclub De Durme. Ronny De Kerf, Hector Vincke en Linda Van Buynder zaten toen al in de organisatie en helpen ook nu nog steeds mee.

“Omdat de eerste feesten aan de rivier plaatsvonden, noemden we die de Durmefeesten”, verklaart Ronny. “Die vonden plaats in de openlucht, want het was lastig om daar tenten op te stellen. Na enkele keren uitgeregend te zijn, besloten we om naar het centrum van het dorp te verhuizen en veranderden we de naam naar Dorpsfeesten.”

Behalve van de bootclub en de gemeente kregen de Dorpsfeesten vervolgens hulp van een aantal andere verenigingen en zo ontstond een eigen organisatiecomité, dat door de jaren heen steeds op verjonging kon rekenen.

“Onze grote sterkte is dat we alles samen beslissen. We denken nog lang niet aan stoppen”, klinkt het.

Bron: HN/GVA – Mattias Goossens

De organisatie van de Dorpsfeesten denkt nog niet aan stoppen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *