Open VLD wil betalend parkeren afschaffen

TEMSE – De voorbije maanden is er al heel wat gezegd en geschreven over de parkeerproblematiek in Temse. Nu komt de lokale Open VLD afdeling met een opmerkelijk plan.
“Open VLD wil de parkeerproblematiek op een andere manier aanpakken”, aldus Bart Van Geyt

“Betalend parkeren is voor vele inwoners een vorm van ergernis. Net nu denkt de huidige coalitie (CD&V – N-VA) eraan om de zone van betalend parkeren uit te breiden en een privé-parking over te nemen”, stelt de lokale Open VLD afdeling.

Winstdeelname
In de 20ste eeuw werd in het centrum van Temse betalend parkeren ingevoerd. Dit was toen om meer circulatie te krijgen in de winkelstraten zodat er telkens voldoende plaats was om te parkeren. De gemeente ontvangt hiervoor nu nog elk jaar een winstdeelname (ongeveer 50.000,00 euro) van het bedrijf dat de parkeerretributies uitschrijft.

“Momenteel is er geen duidelijk parkeerbeleid in Temse waardoor inwoners noodgedwongen soms creatief dienen te zijn om een parkeerplek te vinden dicht bij hun woonst”, stelt Bart Van Geyt, politiek secretaris bij de lokale liberale partij.

Voorbeelden hiervan zijn er genoeg, zoals de straten rondom de Wilfordkaai en de parking aan de
Consciencestraat.

“Dit onduidelijk beleid komt de lokale handelaars en horeca eveneens niet ten goede en geeft aanleiding tot onveilige situaties in de omliggende straten.” zegt Van Geyt.

De noden en wensen van de inwoners zijn dan ook duidelijk gewijzigd.

Basisrecht
“Door toename van de bevolking is de nood naar gratis parkeerplaatsen dan ook toegenomen. Als Open VLD Temse vinden we dan ook dat in de 21ste eeuw het kunnen parkeren dicht bij uw woning een basisrecht moet zonder dat hiervoor een peperdure rekening moet betaald worden. Wij kunnen dan ook niet akkoord gaan met een uitbreiding van de huidige betaalzone én de mogelijke overname van een concessie met uw belastingsgeld van een privé-parking omdat dit gelijk staat met opnieuw een belastingsverhoging!” legt Bart Van Geyt uit.

Afschaffen van het betalend parkeren = belastingsverlaging

Open Vld Temse heeft een andere kijk op parkeren en wil de parkeerproblematiek op een andere manier aanpakken.

“Wij gaan dan ook resoluut voor het afschaffen van het betalend parkeren”, klinkt het. “In de winkelstraten behouden we wel een systeem van gratis kortparkeren.”

‘Shop&go’ -plaatsen, tijdens de openingsuren van de winkels om de circulatie in deze straten te blijven garanderen.

“Op deze manier geven we direct en indirect een belastingsverlaging aan de inwoners van Temse
én komt er eindelijk duidelijkheid voor de inwoners die nu woonachtig zijn in een zone van betalend parkeren zonder bewonerskaarten.” aldus Bart Van Geyt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *