Eddie Van der Vieren wordt nieuwe schepen in Temse

TEMSE – Op dinsdag 13 juni werd Eddie Van der Vieren (68) op het partijbestuur van CD&V Temse verkozen als opvolger van schepen Freddy Verbeke (70) die enige tijd geleden besliste uit de politiek te stappen na een carrière van bijna 35 jaar als lokale mandataris in Temse, waarvan bijna 28 jaar als schepen.

Eddie Van der Vieren, de huidige fractieleider van de partij in de gemeenteraad, is gepensioneerd regent wiskunde/fysica/economie.
Op politiek vlak heeft hij reeds een opmerkelijk engagement aan de dag gelegd. Zo was hij ondermeer van 1989 tot 1995 voorzitter van het OCMW in Temse, en van 1995 tot 2001 voorzitter van de Bouwmaatschappij, het huidige Woonanker.

Bekendheid geniet hij op muzikaal gebied als saxofonist bij bigband Amor, waarvan hij sinds 2008 de voorzitter is en als saxofonist bij het saxofoonkwartet Sax-O-Four. Tijdens de gemeenteraad van 28 augustus zal Eddie de eed afleggen van schepen van Temse.

“Eddie Van der Vieren krijgt van het partijbestuur van CD&V Temse het volste vertrouwen”, aldus voorzitter Ingrid Deschepper. “We zijn ervan overtuigd dat het mandaat van schepen bij hem in bijzonder competente handen is.”
Welke bevoegdheden de nieuwe schepen krijgt moet intern nog besproken worden.

v.l.n.r. Eddie Van der Vieren, voorzitter Ingrid Deschepper en aftredend schepen Freddy Verbeke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *