Project ‘Brede School’, krijgt vervolg

TEMSE – Het project ‘Brede School’ krijgt dankzij het succes een vervolg tijdens het komende schooljaar. De gemeente trekt er een bedrag van 5.000 euro voor uit. De Temsese scholen kunnen aanvragen indienen om daarmee projecten buiten de schooluren te financieren.
Wijze Woensdagen in de Eupenlaan

Dit jaar bleken de gekozen projecten ‘Wijze Woensdagen’ bij De Wijsneus in de Eupenlaan en ‘Schermen in de Kijker’ bij De Vlierklaver in de Azalealaan in de smaak te vallen.

“Tijdens Wijze Woensdagen zijn alle kinderen van alle scholen welkom. Ze kunnen tijdens tal van workshops proeven van een heel breed aanbod. Het is ook een ideale manier voor kinderen om het vrijetijdsaanbod in de gemeente te leren kennen. Via Schermen in de Kijker krijgen de leerlingen de kans om kennis te maken met het sabelschermen, in samenwerking met de schermgilde De Klauwaerts uit Temse. Er nemen twaalf kinderen deel en drie van hen zijn intussen lid geworden van de vereniging. Beide projecten bleken een verrijking voor iedereen”, klinkt de positieve balans van de bevoegde schepenen Lieve Truyman (N-VA) en Geert Vandersickel (N-VA).

Ook de scholen reageren tevreden. “We zijn heel blij met de grote belangstelling en het verloop van de Wijze Woensdagen. We gaan nog evalueren en beslissen dan of onze school opnieuw een project indient voor volgend schooljaar”, weten zorgcoördinator Kaat Moens en Jessica Miranda van de ouderraad van De Wijsneus.

Bron: HN/GVA – GVH

Foto: Erwin De Meirleir

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *