Geen kerstverlichting op rondpunt boven tunnel N41 door beslissing van Wegen & Verkeer.

TEMSE/ELVERSELE – De verlichting in de kerstboom op het rondpunt boven de N41 in Elversele zal dit jaar niet branden. Agenstschap Wegen en Verkeer (AWV), die bevoegd is voor de gewestweg, geeft aan de gemeente geen toelating om ter plaatse electriciteit af te tappen.

“We krijgen heel wat vragen van de bevolking van Elversele en Tielrode waarom de lichtjes in de kerstboom op het rond punt in Elversele niet branden”, stelt burgemeester Hugo Maes. “Ze hangen er wel in maar ze branden niet. Het gemeentebestuur van Temse krijgt jammer genoeg dit jaar geen toelating van AWV om de stekker in het stopcontact te steken. De afgelopen jaren werd hiervoor wel de toelating gegeven, dit jaar niet. Jammer, we zullen volgend jaar onze kerstboom ergens anders moeten plaatsen.”

Gras over het voetpad

“Een belangrijk weetje is dat het rondpunt – de toegangspoort van Elversele – onderhouden en beplant wordt door onze gemeentelijke Groendienst. We vinden dit belangrijk om dit op ons te nemen”, oppert Maes. Door deze onderhoudswerken op ons te nemen denk de bevolking dat het een gemeenteweg is en wijst men ook dikwijls het slecht onderhoud aan van de hoeken op dit rond punt. Maar de N41 is wel degelijk een gewestweg. Dus Wegen en Verkeer is verantwoordelijk voor het onderhoud.”

Hetzelfde fenomeen doet zich voor op de viaduct in Temse”, klinkt het. “Daar groeit het gras over het voetpad en groeien er zelfs bomen tussen de dalstenen als men de viaduct oprijdt richting St-Niklaas.”

Pompgemaal

Door de beslissing van AWV zal het rondpunt in Elversle dit jaar geen sfeervolle kerstverlichting hebben.

In een brief aan de gemeente laat AWV weten dat er geen toestemming kan gegeven worden om elektriciteit af te tappen op de Duivenhoek voor de plaatsing van een kerstboom’.

“Er kan geen gunstig gevolg gegeven worden om op het gewestdomein, elektriciteit af te tappen uit het pomplokaal”, schrijft AWV. “Het kan niet toegelaten
worden wegens kans op storing van het pompgemaal.”

Er zal dit jaar geen kerstverlichting schitteren op het rondpunt boven de N41

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *