Lokaal Bestuur Temse organiseert een testmoment voor elektrisch autodelen op 25 november

TEMSE – Lokaal Bestuur Temse zet in op deelmobiliteit. Naast deelfietsen vind je momenteel drie deelwagens op het grondgebied van Temse. En hier blijft het niet bij: er komen nog meer deelwagens bij, ook in de deelgemeenten.

Rijd je minder dan 12 000 km per jaar? Dan is autodelen meestal een veel ecologischer en goedkoper alternatief dan een privéwagen. Die staat 95% van de tijd stil, moet naar de autokeuring, heeft dure verzekeringen en onderhoud,…

“Temse staat sinds de start van het project autodelen op kop in het Waasland qua gebruik van de deelwagens. Er is dus interesse bij de inwoners”, vertelt schepen voor Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA).

Wil je ‘t eens proberen, maar weet je niet goed hoe? Kom eens gratis testen op zaterdag 25 november

Het is best eenvoudig om met een elektrische deelwagen te rijden, al is de eerste keer best spannend. Daarom organiseren we, samen met Interwaas en Autopartners, een gratis testmoment. We verwelkomen je met een heel team, geven je praktische uitleg én de mogelijkheid om alles eens uit te testen.

“Door in te zetten op ‘groene’ deelsystemen werken we aan het behalen van de klimaatdoelstellingen zoals het verminderen van CO2. Deelsystemen doen mensen vaker stilstaan bij hun verplaatsingen en zorgt voor minder wagengebruik”, geeft schepen van Duurzaamheid Tineke Van Britsom aan.

Wanneer: zaterdag 25 november van 10-11 u.
Waar: Frans Boelplein 1

Inschrijven via: www.interwaas.be/gratis-testen-van-elektrische-deelwagens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *