Politieagent Bryan (27) haalt goud en zilver op World Police and Fire Games: “Een ervaring om nooit te vergeten”

TEMSE/SINT-NIKLAAS – De 27-jarige Sint-Niklazenaar Bryan Cap, politie-inspecteur bij de zone Kruibeke-Temse, vertrok op eigen houtje naar Winnipeg, Canada om daar deel te nemen aan de World Police and Fire Games.

Hij kwam maandag met een gouden en zilveren medaille terug naar huis. “Het niveau lag enorm hoog. Een gouden medaille behalen was onverwacht en een droom die uitkomt”, zegt Bryan.

Bryan Cap, al vijf jaar actief als agent bij de politiezone Kruibeke/Temse, is een fervent wielrenner. In juni van dit jaar besloot de man deel te nemen aan de World Police and Fire Games. “Dat is een soort van wereldspelen voor politie en brandweer”, zegt Bryan. “Die worden om de twee jaar georganiseerd en dit keer vond het evenement plaats in Winnipeg, Canada. 10.000 atleten uit zestig landen namen deel aan tal van disciplines. Het was een fantastische reis. De sfeer, de collega’s, … echt een unieke ervaring.”

Bryan Cap belandde op het hoogste schavotje

Kermiskoers

Bryan schreef zich in voor meerdere wielerdisciplines, waaronder de straatrace. “Dat kan je het best vergelijken met een kermiskoers waar we hier in België zo bekend om zijn. Op een afgebakend parcours worden er rondes gereden”, legt Bryan uit.

Zijn deelname aan de spelen hing echter enige tijd aan een zijden draadje door enkele medische problemen.

“Eind vorig jaar werd ik ziek. Eerst werd gedacht aan corona, maar het bleek een ontsteking aan de hartspier te zijn”, legt Bryan uit. “Gelukkig was een operatie niet nodig, maar ik mocht geen te zware inspanningen doen en moest medicatie nemen. In juni kreeg ik van de dokters toch groen licht voor mijn deelname. Met behulp van de twee wielerploegen waar ik actief ben, Sassari Cagliari Racing Team en DCR Cycling Team ben ik nog op tijd klaargestoomd voor mijn deelname. Zonder hen was dit niet gelukt, ik ben ze daar zeer dankbaar voor.”

Bryan Midden (if)

Uitkijken naar 2025

Ondertussen kijkt Bryan al uit naar zijn volgende deelname aan de wedstrijd die in 2025 in de Verenigde Staten in Alabama zal plaatsvinden.

“Eerst en vooral wil ik mijn titel verdedigen, maar ik wil er ook werk van maken om als één team België naar daar af te reizen”, zegt hij. “De huidige omkadering van België stelt weinig voor als je vergelijkt met die van andere landen zoals Spanje en Argentinië. Gelukkig werd ik daar goed opgevangen en begeleid door het Brusselse brandweerkorps. Mannen met een gouden hart die me daar hebben geadopteerd”, zegt Bryan met een lach. “Ik hoop alvast dat we de volgende keer als één grote ploeg naar Amerika kunnen vertrekken, allemaal voorzien van dezelfde kledij”, besluit hij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *