Jeugddienst organiseerde Roefelweek

De voorbije krokusvakantie konden kinderen in Temse proeven van grote-mensen-activiteiten tijdens de Roefelweek. Wij gingen langs bij een Spaans restaurant waar Floortje en Annelise mochten ‘Roefelen’.
Roefelweek Temse 2016
Annelise en Floortje voelden zich in hun nopjes

“Tot 2012 werd telkens een Roefeldag georganiseerd, nu gooiden we het over een andere boeg en organiseerden we een volledige Roefelweek”, klinkt het bij de Jeugddienst.

Kinderen konden ondermeer met de bewoners van woonzorgcentrum Huize Vincent in Tielrode een gezellige knutsel– en spelnamiddag beleven.

Een kijkje nemen achter de schermen van Kringwinkel Den Azalee

Of in een apotheek bekijken hoe een machine werkt die supersnel de juiste medicatie op de juiste plaats kan sorteren en weer terugvinden.

ook de Oxfam Wereldwinkel deed mee met de Roefelweek.

Wij gingen vrijdag de sfeer opsnuiven in Spaans restaurant Casa Del Torero in de Kasteelstraat.

Daar mochten Floortje Van Buynder (11) en Annelise Vermeiren (11) proeven van het horecagebeuren.

“We waren meteen bereidt om in te gaan op de vraag van de Jeugddienst”, aldus zaakvoerders Nico de Brouwer en Lucy Van Laethem. ” Het is een uitstekende gelegenheid om kinderen te laten proeven van het horecawerk achter de schermen. Zo beseffen ze dat er heel wat werk bij komt kijken”.

Floortje Van Buynder, die les volgt in de Sint-Amelbergaschool (SAS) mocht twee uurtjes meehelpen met de bediening van de klanten, tijdens de wekelijkse marktdag.

Ze voelde zich helemaal in haar nopjes. Naast de bediening van de klanten en het afruimen van de tafels mocht ze ook een fles wijn ontkurken, alhoewel daar wel enige hulp bij nodig was.
“Dit werk is echt leuk. Ik vind het fijn om klanten het naar de zin te maken”, vertelde de jongedame.

Ook Annelise Vermeiren voelde zich als een vis in het water.
Zij mocht zich ontpoppen tot keukenhulp. Zo kon ze ondermeer uien snijden, paella mee helpen afkruiden en brood helpen snijden. Dit alles uiteraard onder het toeziend oog van een keukenmedewerker.

Meer foto’s, klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *