Eerste editie van Temse tussen de Torens een geslaagd feestje

TEMSE – De eerste editie van het muziekevent Temse tussen de Torens is geslaagd. Zaterdagavond, die gevuld werd met diverse coverbands, was de opkomst minder. Maar zondagavond met de optredens van ondermeer Margriet Hermans en de Romeo’s was het koppen lopen op het marktplein.

Temse Tussen de Torens’, in het leven geroepen als alternatief voor ‘Temse in de Wolken’ dat dit jaar niet meer plaatsvond. Enkele vrijwilligers onder leiding van Bert Rooman staken hiervoor de koppen bij elkaar en kregen medewerking van de nieuwer schepen van Feestelijkheden Debby Vermeiren (CD&V).

Zaterdag stonden er enkele coverbands, en dus minder bekende namen, op de planken. Dat uitte zich in mindere publieke belangstelling. Dat stond in schril contrast met de drukte op zondag.

Feesten in de schaduw van de klokkentoren van het oud-gemeentehuis

“Met bekende namen lokt men altijd meer volk maar die kosten ook meer”, klonk het bij de organisatie.

Priester Poppe

Op de affiche op zondag stonden dan ook twee kleppers met Margriet Hermans en De Romeo’s. Margriet had dochter Celien bij en werd door burgemeester Hugo Maes en schepen Vermeiren in de bloemetjes gezet voor haar zomerhit ‘Lekker blijven hangen’. Dat laatste deed het publiek met plezier want na Margriet mochten De Romeo’s de avond afsluiten.

Voor de geluidstechnici was de locatie evenwel niet ideaal.

“Het geluid blijft hangen tussen de torens en botst achteraan tegen de bebouwing”, klonk het. “

Vooral Margriet Hermans had daar last van. Maar ze was wel in de wolken dat ze kon optreden vlakbij het beeld van Priester Poppe (aan de hoofdingang van de kerk red.) “Waar ze ooit een boek over las” en heel veel bewondering voor had.

Mooie locatie

Bij enkele bezoekers klonk ook kritiek dat rolstoelpatienten enkel op de promenade terecht konden en door de trappen, en de hekken achteraan en vooraan van het feestplein, niet op het parkeergedeelte van de Markt tegen het podium konden plaatsnemen.

Wat de toekomst van het event betrefd “Moet er nog één en ander besproken worden met het gemeentebestuur”, aldus Bert Rooman. “Door tijdsgebrek moesten we ons beperken tot een louter muzikaal evenement, maar er zijn zeker nog uitbreidingsmogelijkheden voor toekomstige edities. Dit jaar was ook de Markt het toneel voor het feest en niet de Wilfordkaai. De Markt blijft een mythische plaats, zelfs de artiesten genoten van de mooie locatie.”

Ondanks enkele werkpunten waren vele bezoekers positief over het evenement en vooral blij “Dat er in Temse dan toch iets te doen was.”

Meer foto’s van zaterdag,- klik hier
Meer foto’s van zondag, klik hier

Margriet Hermans werd gelauwerd voor het winnen van de zomerhit-trofee van radio 2, door burgemeester Hugo Maes en schepen Debby Vermeiren
De Romeo’s zorgden samen met Margriet Hermans voor een volkstoeloop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *