Herenhuis op Wilfordkaai wordt thuishaven van kunstplatform Wilford X.

Begin januari werd in Temse een gloednieuw kunstplatform opgericht. Wilford X is een privé-initiatief en bundelt een groep kunstminnaars die onder deze naam artistieke activiteiten organiseert: kwalitatief, eigenzinnig en los van commerciële doeleinden.

Wilford X 2016“Van 21 februari tot 10 april 2016 openen we met AWAKENER, een opmerkelijke installatie van Koen Vanmechelen”, zegt voorzitter Dirk Blommaert. “We zijn erg trots, want AWAKENER werd voor het eerst voorgesteld op de voorbije Biënnale van Venetië. Van het Canal Grande in Venetië rechtstreeks naar de Wilfordkaai in Temse”.

De kunstinstallatie AWAKENER presenteert baanbrekend onderzoek naar een mogelijk heilzaam verband tussen drie heel verschillende levende organismen: de paddenstoel, de kip en de kameelachtigen. In Venetië bracht Koen Vanmechelen een dromedaris in een gondel naar een palazzo. In Temse komen zijn kleine zusjes – twee alpaca’s – per veerboot over de Schelde. Ze krijgen onderdak in de thuishaven van Wilford X: de benedenverdieping van een statig herenhuis op de Wilfordkaai. Daar kan iedereen de installatie gratis bezoeken.

Alle informatie over Wilford X, AWAKENER en Koen Vanmechelen vindt u op www.wilfordx.be. De laatste voorbereidingen kunt u ook volgen op de Facebookpagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *