Diverse overtredingen vastgesteld bij controles tijdens Verkeersveilige Nacht

TEMSE – De politiezone Kruibeke-Temse nam dit weekend deel aan de verkeersveilige nacht. Er werden zondagnacht controles uitgevoerd op de Nieuwe Baan in Kruibeke en in de Kasteelstraat, Markt en N41 in Temse. Ook de BOB-eindejaarscampagne loopt volop in Kruibeke en Temse.

In totaal werden er 80 ademtesten afgenomen van bestuurders, twee bestuurders bliezen positief. Eén bestuurder kreeg een onmiddellijke inning voor niet dragen van de veiligheidsgordel. Twee bestuurders kregen een proces verbaal omdat men hun rijbewijs niet konden tonen. Er werden ook drie waarschuwingen uitgeschreven voor kleine technische defecten.

Positieve ademtest

De BOB campagne is volop aan de gang, de politiezone doet dagelijks op verschillende uren en plaatsen extra alcohol- en drugscontroles. Op Temse-Velle werd een 25-jarige man uit Kruibeke betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Op de Krijgsbaan legde een 55 jarige man uit Temse eveneens een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat hij 0,90 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingehouden voor zes uren.

In de Kapelanielaan in Temse werden twee inzittende gecontroleerd. Eén ervan, een 24-jarige man uit Sint-Niklaas, had drugs op zak. De drugs werden in beslaggenomen en de man kreeg een boete.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *