Hier begon extra lange paasvakantie nog vroeger: school moest deuren sluiten na coronabesmetting

Meer dan 2700 Temsenaars kregen minstens eerste coronaprik

STEENDORP – De basisschool in Steendorp moest noodgedwongen de deuren al sluiten door een coronabesmetting in het lerarenkorps. Daardoor begon de extra lange paasvakantie daar nog een dagje vroeger.

De eerste week van maart waren er 54 nieuwe besmettingen in Temse, de weken erna ging het om achtereenvolgens 75 en 62 besmettingen. De stijging is het sterkst merkbaar in het onderwijs, waar verschillende leerkrachten en leerlingen besmet zijn.

De directie van Vrije Basisschool Sint-Henricus in Steendorp besloot zelfs om vrijdag al de deuren van de school te sluiten. De school heeft tot nu toe de coronacrisis goed doorstaan, maar recent testte een leerkracht toch positief. Daardoor moesten niet enkel leerlingen, maar ook andere leerkrachten in quarantaine, met als gevolg dat Sint-Henricus vrijdag al de deuren sloot.

Speelpleinwerking geannuleerd

De speelpleinwerking in de paasvakantie is door de strengere coronamaatregelen ook geannuleerd. Wel is er noodopvang voor de kinderen van wie de ouders moeten werken en er geen telewerk mogelijk is. De sportkampen gaan wel door in kleine groepjes en de Jeugddienst bezorgt deze paasvakantie alle lagereschoolkinderen een Paasgazet boordevol spel- en doeplezier.

Tot en met donderdag 25 maart waren er 2757 volwassenen uit Temse die minstens een eerste coronaprik kregen. Dat is 11.51 procent van de 23 957 +18-jarigen in de gemeente.

De Sint-Henricusschool sloot vrijdag al de deuren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *