Gemeentebestuur laat kledingcontainers verwijderen

TEMSE – Het schepencollege van Temse besliste op 20 april dat het gebruik van containers voor de inzameling van textiel (tijdelijk) verboden wordt op het grondgebied van Temse.
Sluikstort aan de kledingcontainers aan de Hemelrijkstraat (foto: Milieudienst Temse)

“Door de coronamaatregelen is het gebruik van containers voor de inzameling van textiel tijdelijk verboden, gezien dit een risico inhoudt voor de volksgezondheid”, aldus bevoegd schepen Hugo Maes (CD&V) “Bovendien wordt door de gemeentelijke diensten regelmatig vastgesteld dat rond de textielcontainers vaak sluikstorten ontstaan. Gezien de onmogelijkheid om hier controle op uit te oefenen, moeten alle containers weggenomen worden tegen uiterlijk 8 mei.”

“Indien er tegen de gestelde datum nog containers op het grondgebied van Temse staan, worden die door de gemeentelijke diensten verwijderd”, stelt de schepen. “De kosten hieraan verbonden worden overgemaakt aan de eigenaar van de containers. Vaststellingen van luikstorten rondom de textielcontainers zullen onmiddellijk worden geverbaliseerd. De factuur voor het opruimen zal en een boete (proces verbaal) zal eveneens worden overgemaakt aan de eigenaar.”

Herbruikbare goederen kan men wel binnenbrengen in de kringwinkel Den Azalee aan de Krijgsbaan vanaf 11 mei, telkens van maandag tot zaterdag tussen 10 en 16 uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *