Ondertussen al negen residenten overleden aan het coronavirus in WZC De Reiger

TEMSE/STEENDORP  –  Ook het woonzorgcentrum De Reiger in Temse en ’t Blauwhof in Steendorp  ontsnappen niet aan besmettingen met Covid 19. Tijdens een overleg met de gemeente is een stand van zaken opgemaakt. Intussen zijn er in de Reiger al 9 bewoners overleden en nog eens 40 residenten zijn besmet.

“De bewoners die besmet zijn, werden in quarantaine geplaatst. Daarnaast zijn er ook 16 personeelsleden thuis omdat ze ofwel besmet zijn of symptomen vertonen”, klinkt het bij burgemeester Luc De Ryck. “Op alle personeelsleden zijn wel al tests uitgevoerd. Er is ook voldoende beschermingsmateriaal zoals maskers, gel en handschoenen.”

Het woonzorgcentrum ’t Blauwhof telt momenteel twee besmettingen. Niemand is er overleden.

In de serviceflats zijn er geen besmettingen. Het dienstencentrum ’t Achterpoortje is voorlopig gesloten.

Bij de thuiszorgdiensten zijn er bij de 25 personeelsleden voorlopig geen besmettingen vastgesteld.

Bij het dienstenchequebedrijf tot slot werken 30 personeelsleden. Hier zijn eveneens geen besmettingen maar de dienst heeft wel een tijdje stilgelegen en is pas nu heropgestart.

WZC De Reiger

Een gedachte over “Ondertussen al negen residenten overleden aan het coronavirus in WZC De Reiger”

  1. Waarom dan zo geheim doen aan de telefoon de sociale dienst , als m’n vraagt waardoor ons zuster gestorven is …onduidelijk was de reactie en ze (ons zuster ) was getest op corona virus maar we weten den uitslag nog niet …maar haar kamer is wel verzegeld ….wees verdomme eerlijk en in plaats van rond de pot te draaien !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *